ACNEWS

Kislányával jótékonykodik Dobó Kata – Hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek Sofival

Az El a kezekkel a papámtól rendezőnője egy fontos, személyes tárgyát is árverésre bocsátotta a hátrányos helyzetű gyerekekért.

Hirdetés
Ad image

Az El a kezekkel a papámtól rendezőnője egy fontos, személyes tárgyát is árverésre bocsátotta a hátrányos helyzetű gyerekekért.

Nemes ügy mellé csatlakozott Dobó Kata. Az év legjobban várt gyerekfilmje december 9-én hódítja meg a mozikat, Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna és Pálmai Anna főszereplésével. Az alkotás rendezője, Dobó Kata illetve a gyártó Megafilm a szeretet ünnepe közeledtével a varázslatos moziélmény mellett szeretnék arra is felhívni a figyelmet, hogy segítsenek a nélkülözőkön. A produkció ezért négy, a filmben látható ruhát bocsájtott aukcióra a film Facebook felületén, amire folyamatosan lehet licitálni. Kata azonban fontosnak érezte, hogy egy számára kedves tárggyal szintén hozzájáruljon az aukcióhoz.

„A film csapójával szeretnék személyesen is kedveskedni, ezt használtuk végig a forgatás 49 napja alatt. Remélem, ennek eszmei értéke lesz az El a kezekkel a papámtól rajongói között. 25.000 forintos kikiáltási árat találtam ki neki” – kezdte meg Kata, aki minden évben igyekszik jótékonykodni, de ezt egy ideje már nem egyedül teszi.

„A Megafilm és Baptista Szeretetszolgálat együttes erővel gyűjti a cipős dobozokat országszerte, a Cipősdoboz akció keretin belül. Nagyon jó ez a koprodukció, erősítjük egymás fontosságát. Mi a lányommal, Sofival minden évben szoktunk dobozokat csinálni, nálunk ez ünnepi szokás, hogy segítsünk, akiknek csak tudunk. Számomra mindig egy icipici szomorúság, hogy a szeretet ünnepén vannak olyan gyerekek, akik csak így kaphatnak ajándékot egész évben” – mesélte Kata, aki azt is elárulta, miért döntötte úgy, hogy az El a kezekkel a papámtól lesz a második rendezése.

„Helmeczy Dorottya talált meg ez, és nagyon örültem neki, hogy ez az ötlet kipattant a fejéből és engem keresett meg vele, mert Magyarországon még nem volt mozikban ilyen típusú film. Úttörők vagyunk ebben, az emberek hihetetlen várakozással várják. Jól megtalálta a premier előtt a közönségét, gyerekeket és felnőtteket is. A film egyik szereplője, Pindroch Csaba mondta, hogy végre egy olyan családi program, amit a szülők is élveznek. A gyerekszereplőkről szuperlatívuszokban tudok csak beszélni, ami a terhelést illeti, nagyon hamar beleszoktam, megérezték. Néha voltak súrlódások, talán egyszer volt egy pont, amikor nagyon rájuk szóltam. Velük csak hat órát lehet forgatni és nem mindig fért bele az egymás szekálása. Hatalmas nagy utazás volt nekik, egész életükben ott lesz emléknek ez a csodás film” – mesélte Kata.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés