ACNEWS

Kiszivárgott: a NATO elit egységeket küldött Ukrajnába

Hirdetés
Ad image

A Különleges Erők mintegy 50 katonáját telepítik ki a háború sújtotta országba.

Több brit napilap is beszámolt róla, hogy állítólag más NATO tagországok is hasonló egységekkel rendelkeznek a helyszínen – Franciaország és az USA egyenként 15 fővel, Lettország állítólag 17, Hollandia pedig egy fővel. A kiszivárgott dokumentum szerint nem világos, hogy pontosan hol vannak a különleges erők, és mit csinálnak a helyszínen.

Az elit egységek ukrajnai jelenlétét valószínűleg ki fogja használni az orosz kormány, amely régóta azzal érvel, hogy nemcsak Ukrajna, hanem a NATO is ellenség.

A brit védelmi minisztérium csupán a Twitteren reagált a közzé tett kiszivárogtatásokra: „A dokumentumok súlyos fokú pontatlanságot tartalmaznak. Nem szabad „névértéken” venni a bennük szereplő állításokat, mivel fennáll a félretájékoztatás terjedésének lehetősége.”

Az amerikai ügynökségek titkos dokumentumai Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújáról már hetek óta elárasztják az internetet, és mindkét félről érzékeny infókat osztanak meg.

A helyi hatóságok jelenleg vizsgálják a dokumentumok hitelességét és a kiszivárgott információk eredetét. A New York Times beszámolója szerint több valódi dokumentumot eredeti formájában tettek közzé az interneten – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés