ACNEWS

Tombolnak az ukránok: közvetítette a tévé a moszkvai győzelmi parádét

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Az oroszok feltörték az ukrajnai StarLightMedia és Inter tévécsatornák műholdas adásait, és elkezdték közvetíteni a moszkvai Vörös téren zajló felvonulást.
Hirdetés
Ad image

Mindeközben az orosz elnök megtartotta a Vörös Téren az ünnepi beszédét. A Győzelem napját ma ünneplik Oroszországban. Oroszország elutasítja bármely állam vagy szövetség törekvését a kizárólagosságra, tudja, hová vezetnek a túlzott ambíciók – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 79. évfordulóján a moszkvai Vörös téren rendezett katonai díszszemlét megnyitva.

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Oroszország mindent megtesz a globális összecsapás megakadályozásáért. Nem engedi meg, hogy bárki is fenyegesse. Kijelentette, hogy az orosz hadászati erők állandó harckészültségben állnak.

Hangot adott álláspontjának, hogy a revansizmus és a történelem megcsúfolása, a nácizmus igazolása része a nyugati elit általános politikájának. Azt mondta, hogy a Nyugat „el akarja felejteni az akkori idők tanulságát”. De emlékeztetett arra, hogy az emberiség sorsa a moszkvai, a leningrádi, a kurszki, a rzsevi, a sztálingrádi, a harkovi, a minszki, szmolenszki és kijevi grandiózus csatákban dőlt el.

Ugyanakkor arról is szólt, hogy Oroszország tisztelettel adózik a Hitler-ellenes koalíció minden katonájának bátorsága előtt. És soha nem felejti el a közös harcot és a szövetség hagyományait a nácizmus elleni küzdelemben.

A moszkvai parádén idén is egy T-34-es harckocsi volt az egyetlen lánctalpas. A díszszemlén a májusi hóesésben a kerekes haditechnikai eszközök széles skáláját vonultatták fel, a páncélozott autóktól a Jarsz hadászati rakétáig.

A Vörös téren csütörtökön több mint 70 katonai haditechnikai eszköz és több mint 9 ezer ember vonult fel. Köztük a „különleges hadművelet” résztvevői.

Az időjárás változékonyságának dacára idén megtartották a légiparádét is, amely az elmúlt években többször elmaradt.

Szergej Sojgu védelmi miniszter még az előkészítés szakaszában azt mondta, hogy a Győzelem napján Oroszország 7 hős városában és 18 olyan településén tart katonai parádét, amelyek katonai körzetközpontok, illetve ahol flotta- vagy általános hadsereg-parancsnokság működik. Közölte, hogy a díszszemléken összesen mintegy 150 ezer ember, valamint 2500 fegyver és haditechnikai eszköz vesz részt.

( MTI / TELEGRAM)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés