ACNEWS

Kitiltják a gyerekeket a közösségi oldalakról

Pixabay
Pixabay
A közösségi oldalakon számos veszély leselkedik a gyerekekre és a kamaszokra. Ennek védelmében most szigorítanák az alsó korhatárt az oldalakon.
Hirdetés
Ad image

Sok veszélyt tartogatnak a közösségi oldalak a kiskorúak számára. Ilyen a zaklatás, a szexuális kizsákmányolás, vagy csak az álhírek csapdái, hogy csak párat említsünk. Éppen ezért, a gyerekek védelme érdekében a francia kormány most egy szigorú korhatár besorolást eszközölt.

Szeretnének kidolgozni a platformokkal karöltve egy digitális korhatárt, hogy a 13 év alattiak ne férjenek hozzá a közösségi oldalakhoz – idézte Gabriel Attal francia miniszterelnököt a Kronen Zeitung. A határozat szerint a 13 és 15 év közöttiek csak szülői beleegyezéssel használhatnák az oldalakat.

Hasonló korlátozások egyébként már egy ideje életben vannak Franciaországban. Itt ugyanis a kamaszok már most is csak 15 év felett regisztrálhatnak és hozhatnak létre önálló profilt a közösségi felületeken, ezt megelőzően szülői beleegyezés szükséges.

A miniszter pedig bízik abban, hogy képes lesz kezelni ezt a helyzetet. Szerinte ugyanis ez egy bonyolult, azonban egyáltalán nem lehetetlen feladat. Azonban csak a platformokkal együttműködve van rá esély.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés