ACNEWS

Kitiltották Párizsból a gyűlölt elektromos rollereket

A rolleresek gyakran szabálytalanul közlekednek/Fotó: Pixabay
A rolleresek gyakran szabálytalanul közlekednek/Fotó: Pixabay
A francia fővárosban 103 ezren szavaztak a bérelhető villanyrollerek ügyében, 90 százalékuk a kitiltásra voksolt.
Hirdetés
Ad image

Felsóhajthatnak a párizsiak: szeptember 1-től nem veszélyeztetik, nem akadályozzák többet a gyalogosokat a járdán száguldó, elektromos rollerek. Négy éve annak, hogy először megjelentek az elektromos meghajtású rollerek a francia utakon. Több százezren a bérelhető változatokkal közlekedtek a nagyvárosokban. De olyan gyűlöletet sehol nem éreztek irántuk, mint a francia fővárosban.

Ennek oka, hogy az ezzel az eszközzel közlekedők számtalan – köztük halálos –  balesetet okoztak már. Vezetőiknek ahol épp eszükbe jutott: járda közepén, tereken, kereszteződésekben hagyták ott a bérelt járgányaikat. Olyan erős gyűlöletet éreztek irántuk a párizsiak, hogy napi rendszerességgel a várost kettészelő Szajna folyóba dobták azokat.

A rolleresek közül sokan a KRESZT-t sem ismerik/fotó: AcNews-Virág Márton

A rolleresek közül sokan a KRESZ-t sem ismerik Fotó: AcNews

Szeptember 1-től 15 ezer bérelhető villanyrollert száműztek Párizsból. A helyükre elektromos kerékpár érkezik majd – idézte a CNBC cikkét a Totalcar.

De ne higgyük azt, hogy Budapest jó szívvel nézi a villanyrollereseket. Vezetőik itt is megszegnek minden közlekedési szabályt. A járdán suhanva veszélyeztetik a gyalogosok életét, gyakran ketten is állnak egy eszközön, úgy szlalomoznak a az emberek között. Amikor a vezetőik a hidakon hagyják a bérelt rollereiket, azokat a Dunába dobják a dühös budapestiek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés