ACNEWS

Kivégzésekkel rövidítette le a hóhér a saját büntetését

Fotó: Illisztráció / Pixabay
Fotó: Illisztráció / Pixabay
Szabadon engedtek egy bebörtönzött hóhért, miután 26 rabtársát kivégezte. A férfit eredetileg gyilkosságért ítélték el.
Hirdetés
Ad image

Shahjahan Bhuiyan 32 évvel ezelőtt gyilkosságért került börtönbe. A férfit – mialatt a büntetését töltötte – kiválasztották, és hóhérrá képezték ki. A bangladesi gyilkos már börtönbüntetése elején villogott hurokkészítő képességével. Úgy tűnik, „megérte”:

„A büntetését az akasztások végrehajtása miatt csökkentették” – mondta Tania Zaman, a dhakai központi börtön helyettes vezetője.

Bhuiyan 26 embert végzett ki. Köztük több gyilkost és politikai puccsban résztvevőt. Voltak például olyanok, akiket 1975-ben puccs kiterveléséért és az ország miniszterelnökének, Sheikh Hasina apjának megöléséért ítéltek el.

„A hatóságok gondoskodtak a kényelmemről és elismerésben részesítettek” – mondta újságíróknak az elítélt hóhér. Vasárnap engedték ki a börtönből, ahol elmondása szerint jól érezte magát.

Emberi jogi csoportok szerint Bangladesben jelenleg több mint 2000 halálra ítélt ember van börtönben, köztük több száz szélsőséges iszlamista. Banglades azon kevés országok egyike a világon, ahol még mindig akasztással hajtják végre a halálos ítéleteket – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés