ACNEWS

Köböl Anita a celebek kábítószerügyeiről: Ezekben a körökben a drog megszokott dolog, partykellék

A műsorvezető az elmúlt időszak drogügyeire reflektált, ami egyre csak burjánzik a celebvilágban.

Hirdetés
Ad image

A műsorvezető az elmúlt időszak drogügyeire reflektált, ami egyre csak burjánzik a celebvilágban.

Nem ez az első eset, hogy egy-egy ismert ember illegális tudatmódosító-szerekkel bukik le, de az elmúlt hetekben egyre több esetet jegyeznek fel. Most éppen az egykori villalakó ’beteázott’ ámokfutásától zeng a sajtó, de előtte több híresség botlásáról  lehetett olvasni. Köböl Anita egy hosszas Insta-bejegyzésben reflektált az elmúlt napok eseményeire. Elárulta, milyen gyakori az ilyen körökben a szer használata, és mennyire károsnak véli, hogy a hazai sztárok ilyen példát mutatnak a rajongóiknak.

„Tudom, hogy a téma nagyon érzékeny! De beszélnünk kell róla! Főleg, mert egy olyan közegből ömlik ránk, ami az arcunkba van tolva, ráadásul nagyon hangosan és látványosan. Egy apa, akit felmentettünk (vagy épp csak ignoráltuk a tényt), hisz nagy árat fizetett. Egy fiú, aki zseni és jószívű, de visszaeső és függő. Majd egy öntudatlanul meztelenül fetrengő lány” – kezdte írását a műsorvezető utalva három hírességre is.

 

 

„Ismert emberek. A tömeg elfogadásra és megértésre kötelez, miközben belül furán érzem magam tőle, viszket, hogy ezzel mégsincs minden rendben. De ha ezt kimondanám, még lehet, hogy én lennék a szemét, a meg nem értő, a diszkriminatív, az elutasító, a féreg, amiért úgy gondolom, ez nem helyes. Miközben sajnálom őket, itt skandál a fejemben az aggodalom, a féltés, a frusztráció, hogy az én gyermekemmel add Istenem, sose történjen ilyen! Tudom, hogy kell a megértés, de még inkább, hogy kell a segítség! Nekik, és nem nekünk. És nem úgy, hogy azt mondjuk ez így van jól! Mert ezek az emberek példaképek, idolok, akiket megannyi fiatal követ és istenít. Nem, nem hiszem, hogy piedesztálra kell emelnünk a drogozást ’píszí’ hozzáállással, még akkor sem, ha nehéz sorsokról van szó. A drogfogyasztás addikció, ezért kell a segítség. A drog nem más, mint ‘az emberi szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre ható szer, így megváltoztatva annak működését, funkcióit.’ Ezt sem nem kell elfogadni, sem hirdetni és mentesíteni a felelősség és belátás alól a vele élőket. Az ismert emberek gyakran elfelejtik ezt, a siker elvakít, könnyelművé tesz, ‘nekem mindent szabad’ elven kezdenek el hibásan funkcionálni. Ezekben a körökben a drog megszokott dolog, partykellék, ha úgy tetszik. Persze, hogy könnyebb így az elfogadását hirdetni. Őket látjuk. De hány meg hány olyan emberi történet van, akik névtelenek és arctalanok? Akik azt gondolják ezt látva, hogy így majd könnyebb lesz, vagy mert ez a trendi!? Hány sors fordul miatta tragédiába?! Legyünk felelősek, ne dugjuk homokba a fejünket! Engedtessék meg nekem, hogy ne érezzem rosszul magam attól, hogy másképp gondolom és amúgy a drogozást nem érzem helyesnek és járható útnak, pláne nem követendő példának. Szerintem az lenne tőlem a valódi képmutatás” – fejtette ki részletesen véleményét Anita.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés