ACNEWS

Kóbor kutya helyett kislányát lőtte agyon az édesanya

AMANDA MOFFETT Fotó: 2 News Oklahoma/Képernyőfotó
AMANDA MOFFETT Fotó: 2 News Oklahoma/Képernyőfotó
A házuk hátsó udvarán történt a tragédia.
Hirdetés
Ad image

A 43 éves anya hallotta, hogy egy kóbor kutya megtámadta a kiscicáikat. Magához vette a fegyverét és megpróbálta lelőni az állatot. Tragikus módon lánya, a 16 éves Laramie is odakint volt. Megpróbálta megmenteni a cicákat, így a lövés őt találta el.

A bíróságon az omahai Amanda Moffett bűnösnek vallotta magát abban, hogy véletlenül agyonlőtte saját tinédzser lányát, amikor azt hitte, hogy egy kóbor kutyára lőtt a hátsó udvarában. A nőt első fokon szándékos emberöléssel vádolták meg. Ügyvédje azonban azzal érvelt, hogy tévesen emeltek vádat ellene, ami az állami bíróságon az ügy elutasításához vezetett.

A szövetségi hatóságok csaknem öt évvel a történtek után vették át az ügyet. A vádalkuban Amanda Moffett elismerte gondatlanságát és azt is, nem bizonyosodott meg arról, hogy senki sincs a tűzvonalban, amikor elsütötte a lőfegyvert.

„Ez az eset sajnos rávilágít arra, hogy az óvatosság hiánya milyen tragikus következményekkel járhat” – jelentette ki az ügyész egy sajtóközleményben.

Amanda Moffettre most gondatlanságból elkövetett emberölés vádja miatt legfeljebb nyolc év börtönbüntetés vár. Az, hogy beismerte bűnösségét elképzelhető, hogy rövidebb büntetést eredményez – írja a mirror.co.uk.

A hatóságok nulla és 16 hónap közötti letöltendő börtönbüntetést javasoltak Moffett azonnali felelősségvállalása miatt. Az ítélethirdetés időpontját még nem tűzték ki, és a 43 éves nőt az ítélethirdetésig feltétlenesen szabadlábra helyezték.

(Nyitókép: 2 News Oklahoma/Képernyőfotó)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés