ACNEWS

Megtiltotta a bíró egy hajléktalannak, hogy kolduljon

Pixabay
Pixabay
A kitartó koldus évente 9 és félmillió forintot keresett a jószándékú embereknek hála. Mindebből pedig semmit sem kellett leadóznia.
Hirdetés
Ad image

A 30 éves James Chambers rendszeresen odaült a McDonald’s elé Lincoln belvárosában, és heti 420 fontot (kb. 190 000 forint) keresett – ráadásul adómentesen. Az összekoldult pénzből költenie is alig kellett, mert a jószívű járókelők a készpénz mellett rendszeresen ételt, italt, valamint egyéb dolgokkal is elhalmozták.

A lakcím nélküli Chambersnek azonban most megtiltották a koldulást. Három évre szóló végzést kapott, amely megtiltja neki, hogy a földön üljön, vagy más módon olyan helyzetbe hozza magát, hogy pénzt gyűjtsön. Lincoln városában amúgy is tilos bárkihez odamenni és pénzt vagy árut kérni.

Chambers-t koldulási bűncselekmény és egy közrend elleni bűncselekmény miatt ítélték el, amikor a hónap elején megjelent a lincolni bíróságon. Végül 12 hónapos feltételes szabadlábra helyezték, amelyet megszegve akár öt évre is börtönbe kerülhet – írja a a brit Metro.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés