ACNEWS

Komoly változás várható a pandémiában idén

Vége lehet 2022-ben a járványnak?

Hirdetés
Ad image

Vége lehet 2022-ben a járványnak?

A tavalyi év még a fejlesztésről szólt, de idén már megfelelő mennyiségben áll majd rendelkezésre koronavírus elleni oltás.

Az idei a védőoltások és az emlékeztető oltások éve lesz a Nemzetközi Oltóanyag Intézet főigazgatója szerint, írja a CNBC, amit az MTI idézett.

„2022 az oltások éve lesz. Vagy az első adag oltásoké azok számára, akik még nem kaptak egyet sem, vagy az emlékeztető oltásoké azok számára, akik már igen” – mondta Jerome Kim, a Nemzetközi Oltóanyag Intézet főigazgatója. A független nonprofit szervezet szegény országok számára készült oltóanyagokkal kapcsolatos kutatásokkal foglalkozik.

Jerome Kim abbéli reményét is kifejezte, hogy idén már a koronavírus elleni gyógyszerek szerepe is fontos lesz: december végén az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság két vírusellenes tablettát is engedélyezett sürgősségi használatra koronavírus kezelésére, ez mérföldkövet jelent a koronavírus elleni küzdelemben, amely 2019 végi megjelenése óta világszerte több mint 5,4 millió ember halálát okozta.

A Pfizer Paxlovid nevű szere volt az első szájon át szedhető vírusellenes gyógyszer, amelyet sürgősségi használatra engedélyeztek az Egyesült Államokban, a másik a Merck molnupiravir néven ismert vírusellenes tablettája, amelyet a súlyos megbetegedés kockázatának kitett, enyhe vagy közepesen súlyos betegségben felnőtteknél használatos.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés