ACNEWS

Könyvet ír a vérfertőző szörnyeteg

Retteg a rabtársaitól az amstetteni rém, de ügyvédje szerint nem vadállat, csak egy ember…

Hirdetés
Ad image

Retteg a rabtársaitól az amstetteni rém, de ügyvédje szerint nem vadállat, csak egy ember…

Az amstetteni rémként elhíresült Josef Fritzl 24 éven keresztül fogva tartotta saját lányát a pincében. A férfi több ezerszer megerőszakolta, és összesen hét gyermeket nemzett Elisabethnek. A borzalmak 2008-ban kerültek napvilágra, amikor kórházba kellett vinnie a súlyos beteg lányát.

A vérfertőző szörnyeteg most egy önéletrajzi könyvet készül megjelentetni, amelynek megírásához a védőügyvédjét, Astrid Wagnert hívta segítségül. A Die Abgründe des Josef F („Josef F mélységei”– a Szerk.) címen megjelenő kötet Fritzl arról a 2006-os évéről számol be, amely a férfi számára „érzelmileg különösen megterhelő ” volt, hiszen akkor vált nyilvánossá Natasha Kampus ügye, akit egy idegen rabolt el, tartott fogva és erőszakolt éveken át.

A 87 éves szexuális ragadozó a steini börtönben folyó mindennapi börtönéletről is be akar számolni. A Bild információi szerint a kézirataiból kiderül, hogy a férfi kerüli az udvar közeli sétákat, ugyanis retteg a többi fogvatartottól. 2017-ben még a nevét is megváltoztatta Mayrhoffra, a rácsok mögött ugyanis többször erőszak áldozatául esett.

Ügyvédje azonban egész másként és roppant megértően nyilatkozott a német napilapnak. Astrid Wagner szerint – ellentétben a kéziratban leírtakkal – védence rendkívül népszerű rabtársai körében. A férfi udvarias és nagyon kedvesen bánik a többiekkel.

„Josef Fritzl csak ember, nem vadállat. Olyan ember, aki nem tudott úrrá lenni a belső démonain. Nemcsak kettős életet élt, hanem elvileg négyszereset. Fritzl az belső elnyomás mestere. Minden bizonnyal tragikus gyermekkora is szerepet játszott a tettekben.” – fogalmazott az osztrák rém jogi képviselője.

Josef Fritzl, mint jelezte, élete utolsó éveit szabad emberként kívánja leélni. Tervei szerint vissza akar költözni Amstettenbe, ahol majd egy vállalkozásba szeretne belefogni. A Bild szerint Fritzl nemrégiben egy kérelmet is benyújtott, hogy az elmebetegek számára fenntartott börtön helyett egy „normálisba” helyezzék át.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés