ACNEWS

Koponyát rendelt a virágárus egy fővárosi temetőből

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Hullarablás! Egy férfi újratemetésre váró elhunytak csontjait lopta el egy fővárosi temetőből, hogy ezzel imponáljon egy virágárus nőnek.
Hirdetés
Ad image

Az egyik budapesti temetőben halottátvevő munkakört ellátó 62 éves férfit a virágárusként dolgozó nőismerőse rávette arra, hogy a munkaviszonyát kihasználva szerezzen neki egy emberi koponyát. A férfi a – lejárat miatt közös sírhelyre –vagyis újratemetésre váró emberi csontok közül elvett 1-1 külön elhunythoz tartozó agykoponyát és állkapocscsontot. Ezeket letisztogatta, összeillesztette, majd az így egésszé tett emberi koponyát átadta a nőnek a virágüzletben.

A virágárus a koponyát egy ideig az otthonában tartogatta, de mivel azt a környezetében ijesztőnek tartották, továbbadta egy ismerősének, egy 35 éves férfinak. A koponyát végül egy közúti ellenőrzés során a rendőrök a férfi gépkocsijának csomagtartójában találták meg.

A Fővárosi Főügyészség a 3 terheltet emberi test tiltott felhasználásának bűntettével vádolta meg, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki velük szemben pénzbüntetést. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, a temetői alkalmazottal és a nővel szemben több százezer forintos, míg büntetett előéletű társukkal szemben egymillió forint pénzbüntetést szabott ki a büntetővégzésében, melyet az ügyészég tudomásul vett –írja az ugyeszseg.hu.

A fényképeken a nő és férfiismerőse közötti üzenetváltások láthatóak, amelyek a koponya átadásáról szólnak. (Fotó: Ügyészség)
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés