ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Körbezárja a Duna Kisoroszit, magára marad a falu

Fotó: hirado.hu
Fotó: hirado.hu
Kisorosziban rekordközeli árvízre készülnek. A lakosság elfogadta, hogy a falu egy hétig el lesz zárva a külvilágtól.
Hirdetés
Ad image

Rekordközeli árvízre készülnek Kisorosziban, Molnár Csaba polgármester elrendelte a harmadfokú védekezési fokozatot, az emberek arra készülnek, hogy a falut egy hétre körbezárja a Duna. A település összefogott, és a falugyűléseken sokan jelentkeztek önkéntesként a védekezési munkálatokra. Molnár Csaba a hirado.hu-nak elmondta: rendkívüli intézkedéseket vezettek be, hogy megóvják a lakosságot. „Az a legnagyobb probléma jelenleg, hogy Kisoroszi teljesen elszigetelődhet. Ennek megfelelően kell megoldanunk az ellátási kérdéseket” – mondta a polgármester.

Élelmiszerből lesz elég

Az elzárásra való felkészülés érdekében az önkormányzat biztosítja az alapvető élelmiszer-ellátás zavartalanságát. Emellett orvosi és tűzoltói ügyeleteket is fenntartanak. A legrosszabb esetben éjszakai vészhelyzetben nagy teljesítményű motorcsónakokkal szállítják átszállítani a folyón az embereket. „Ezek azok a problémák, amiket most kezelünk” – tette hozzá Molnár Csaba. Eközben Budapesten már harmadfokú a készültség, nem jár a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között. Lezárták a fővárosban mindkét rakpartot és a Margitszigetet. A Lajtán már harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Utakat zárnak le

Az Útinform szerint a Duna áradása miatt több utat és kerékpárutat is lezárták Komárom-Esztergom és Pest vármegyében.

  • Lezárták az Esztergom-országhatár (11326-os jelű) összekötő utat az 1-es km közelében, az esztergomi Mária Valéria híd közelében,
  • a Dunaalmás hajóállomáshoz vezető (11342-es jelű) bekötőutat
  • a Dunaalmás vasútállomáshoz vezető (11343-as jelű) utat.
  • A 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek, így az 53-as és az 54-es km között csak a fél útpálya járható
  • Pest vármegyében lezárták a Vác-Sződliget (97793-as jelű) kerékpárutat az 1-es és az 5-ös km között, valamint Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 (97812-es jelű) kerékpárutat a 2-es és a 3-as km között.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés