ACNEWS

Kórházi káosz: sorra zárnak be az szakellátó osztályok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Több kórházi osztály részleges vagy teljes leállását jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
Hirdetés
Ad image

Az NNGYK húsz olyan határozatot jelentett be a honlapján, amelyben az ország különböző egészségügyi intézményeinek, kórházi osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentették be.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórházban például nem fog működni a gasztroenterológiai, az endokrinológiai, az anyagcsere és a neurológiai osztály, de nem lesz stroke-ügyelet sem. Erről Kunecz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő számolt be a Facebook oldalán.

A háttérben valószínűleg az új jogszabály áll, miszerint 2024. január 1-től nem lehet bérnővért alkalmazni az állami egészségügyben, csak kivételes esetben, ez pedig kapacitáscsökkenéssel jár – írja az EconomX.

Ezekben a kórházakban szünetel a betegellátás:

  • A Jász-Nagykun-Szolnok Hetényi Géza Centrum Kórházban, az arc- és szájsebészeti ellátás akadozik immár mondhatni hagyományosan, ugyanitt a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátás nem lesz elérhető, és szűnik meg a teljes kapacitása ebben az évben.
  • A Heves Megyei Markhot Ferenc Centrum Kórházban a szemészet ügyeleti ellátását nem tudják biztosítani, az ügyeleti időben érkező betegeknek Debrecenbe kell menni ellátásért.
  • A Komárom-Esztergom vármegyei Szent Borbála Kórház az urológia ügyeleti és a fekvőbeteg szakellátást továbbra sem tudja biztosítani.
  • A Budapesti Szent Margit Kórház a gasztroenterológiai ellátást, és a gyomor- bélrendszeri vérző betegek ellátását sem tudja biztosítani.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés