ACNEWS

Lecsap a kormány az önkormányzatokra

Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
A Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, amely alapján közszolgálati ellenőrzés lesz az összes önkormányzatnál.
Hirdetés
Ad image

Az ellenőrzés a 2022. január 1-jétől 2023. július 31-ig tartó időszak munkáltatói intézkedéseire terjed ki. A kormány Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérte fel az ellenőrzések elvégzésére. Az ellenőrzést a helyi önkormányzatok polgármesteri hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál végzi a miniszter – írja a Magyar Közlöny.

A kormány ezekben a körökben fog vizsgálni:

  • A szabadság kiadásának és kivételének gyakorlata a polgármester, valamint a helyi önkormányzat polgármesterei hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál foglalkoztatottak közszolgálati jogviszonyában.
  • A jogviszony megszüntetése, megszűnésével kapcsolatban a szabadság megváltásával kapcsolatos munkáltatói intézkedések gyakorlata.
  • A főpolgármester, a polgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke, valamint a főpolgármester-helyettes, az alpolgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke díjazása, illetve költségtérítése megállapításának gyakorlata.
  • Az idegennyelv-tudási pótlék megállapításának gyakorlata a polgármester esetében.

Az ellenőrzést november 30-ig kell végrehajtani, az eredményeket pedig 2024. január 31-ig kell jelenteni a kormány felé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés