ACNEWS

Kormányszóvivő: Éjjel-nappali ügyfélszolgálatokon keresztül segít a kormány a menekülőknek

Éjjel-nappal hívható zöld számon segít a kormány az Ukrajnából menekülőkön - közölte a kormányszóvivő szerdán a közösségi oldalán.

Hirdetés
Ad image

Éjjel-nappal hívható zöld számon segít a kormány az Ukrajnából menekülőkön – közölte a kormányszóvivő szerdán a közösségi oldalán.

Szentkirályi Alexandra posztjában azt írta: a kormány számára Magyarország biztonsága az első, kívül kell tartanunk hazánkat a háborús konfliktusból.

Hozzátette: a szomszédunkban már két hete dúl a háború, ezrek kénytelenek elhagyni az otthonukat és sokan nálunk keresnek menedéket.

A kormány már a humanitárius válság első napjaiban felkészült – fogalmazott, majd úgy folytatta: akadálymentes áthaladást biztosítottunk a határon, megszerveztük az Ukrajnából menekülők ellátását és koordináljuk a segélyszervezetek munkáját is.

Az eddigieken túl a kormány elindított egy éjjel-nappal hívható zöld számot, amelyen a menekülők magyar, ukrán és angol nyelven kaphatnak tájékoztatást a számukra fontos témákban – írta. Hozzátette: ilyen téma például a menedékeskénti elismerésre irányuló eljárás, a határátlépés, a beutazás, az okmányellátás, emellett az egyedi élethelyzetekkel kapcsolatos tájékoztatást is igyekszik biztosítani az ügyfélszolgálat. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés