A melegebb idő beköszöntével nehéz eldönteni, hogy mit együnk ebédre. Sokszor kétségbeesetten vágyunk valami frissítőre, de nem tudjuk, hogy pontosan mihez is nyúljunk.
A néhai II. Erzsébet királynő a Buckingham-palota személyzete által minden nap felszolgált délutáni tea részeként élvezte a kis uborkás szendvicseket. Úgy tűnik azonban, hogy a palota szakácsai egy titkos hozzávalót adtak a szerény falathoz, hogy feldobják az ízét.
Ezt állítja Jenny Hanley televíziós műsorvezető, aki korábban a Boom rádióban jelent meg, hogy megossza a palotában tartott kerti partin szerzett tapasztalatait. Elmondta, hogy amíg ott volt, nagyon élvezte az uborkás szendvicseket.
„A legcsodálatosabb dolog, ami a Buckingham-palota egyik kerti partiján történt, ahová volt szerencsém elmenni, nem a pogácsa, hanem az uborkás szendvics volt. Lehet, hogy egyesek számára viccnek számítanak, de amikor az ember uborkás szendvicset eszik a Buckingham-palota hátsó részén a fűben, és süt a nap, és menta van benne, akkor tudja, hogy megcsinálta! Soha többé nem készítek uborkás szendvicset apróra vágott menta nélkül!” – mondta.
Mint kiderült, a királynő szendvicsei fehér kenyérből készültek, megvajazták, és szeletelt uborkával, egy csipetnyi mentával és egy kis borssal fűszerezték – derült ki a Mirror cikkéből.