ACNEWS

Közeledik az év vihara, a felhőszakadás 50 mm esőt hoz

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Narancssárga riasztást adtak ki a szélviharral, jégesővel, felhőszakadással és villámárvízzel kísért pokoli időjárás miatt.
Hirdetés
Ad image

Már narancssárga figyelmeztetés van érvényben a HungaroMet a Facebook posztja szerint. Valószínűleg az év vihara közeledik, ugyanis egy ciklon nagy nedvességtartalmú levegőt szállít fölénk. A következő órákban egyre több helyen pattannak ki villámárvizet okozó zivatarok. A Dunántúl egyes részein az egymást követően cellákból pár óra alatt akár több mint 40-50 mm mennyiségű csapadék is összegyűlhet. Emiatt másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Szintén narancssárga figyelmeztetés érvényes a várható heves zivatarokra miatt. Ezek késő délután, este nagyobb eséllyel a déli, délkeleti tájakon alakulhatnak ki. És rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladnak. Erősen viharos, akár 100 kilométeres szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat. Az előrejelzés bizonytalansággal terhelt, ugyanis a vastagabb magasszintű poros felhőernyő is beleszólhat a dolgok alakulásába.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés