ACNEWS

Közfelháborodást keltett az auschwitzi síneken pózoló nő

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Gusztustalannak tartják már a fotó elkészítését is, de azt végképp, hogy a képen a nő vidáman sütkérezik a síneken.

Az influenszerek korában minden a lájkok számáról szól. Ezzel önmagában még nem is lenne baj, ha az ember olyan helyekről vagy helyzetekről oszt meg tartalmakat, amelyek szépek és ízlésesek. A legjobb persze az lenne, ha a posztok magában hordoznának valamilyen mély mondanivalót, vagy esetleg edukatív célzattal töltenék fel, de ez sajnos kevésbé divat.

Azonban van egy határ, amelynek az átlépése komoly következményekhez is vezet. Ezt a határt lépte túl egy influenszer, aki az auschwitzi koncentrációs táborban vígan pózol. A fotó miatt az internet népe teljesen felháborodott – írja a blick.ch.

A fiatal lány a tábor emlékműve előtti vonat síneken heverészik, és láthatóan élvezi a napsütést.

Nyolcvan évvel ezelőtt vonatok gördültek végig ezeken a síneken, és embereket vittek az auschwitzi-birkenaui koncentrációs táborba. A brutális helyen a nácik különböző módokon gyilkoltak meg közel 1,5 millió embert. Volt, akiket elgázosították, másokat éheztették, de sokuk a kegyetlen munkatempóba haltak bele.

Auschwitz-Birkenau a második világháború alatt a németek által a zsidók ellen elkövetett tömeges gyilkosságok szimbóluma is. Az áldozatok pontos számát a mai napig nem sikerült meghatározni.

A fiatal nő minden bizonnyal bele sem gondolt, hol tartózkodik, csak és kizárólag magával foglalkozott, no meg azzal, hogy milyen jól fog mutatni a kép a közösségi oldalán. Nemtörődömségének azonnal meglett a gyümölcse: közfelháborodást keltett a viselkedése.

A kommentelők mélységesen megdöbbentek a nő és a fotót készítő férfi hozzáállásáról, amely azt tanúsítja, hogy egyik sem tiszteli sem az emlékművet, sem a hely rengeteg áldozatát.

„Én is meglátogattam az emlékművet, de tartózkodtam a fotózástól. Túlságosan borzalmas volt, ez nem egy szelfizésre alkalmas hely” – fogalmazott az egyik hozzászóló.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés