ACNEWS

Hihetetlen baleset a mezőkövesdi kocsmában

Alaposan elvetette a sulykot a mezőkövesdi söröző tulajdonosa és a pultosnő Fotó: Pixabay
Alaposan elvetette a sulykot a mezőkövesdi söröző tulajdonosa és a pultosnő Fotó: Pixabay
Kis híján tragédiát okozott a mezőkövesdi sörözőben, hogy kocsmáros és pultosnő együtt rúgott be.
Hirdetés
Ad image

A tulajdonos és az alkalmazott még május közepén a sörözőben addig kínálgatta egymást, amíg estére mindketten úgy berúgtak, mint az albán szamár. Ez önmagában nem lett volna baj, de a pult mögött szabálytalanul tárolt sör csapoláshoz használt szén-dioxid palack eldőlt. A reduktor pedig annyira megsérült, hogy a szén-dioxid gáz szivárogni kezdett. Na, ez okozott majdnem tragédiát. Ugyanis a tulajdonos és a pultos nő belélegezte gyilkos gázt, majd elveszítette az eszméletüket.

Szerencsére a kocsma teraszán ücsörgő egyetlen vendég észrevette a balesetet, kihívta a tűzoltóságot, azok pedig a mentőket. A két bajba jutott embert végül mérgezéssel kórházba szállították. Akik azért nem úszták meg olcsón a balesetet. Bár felépültek a mérgezésből, az ügyészség vádat emelt az ügyben – írta az ugyeszseg.hu.

Kiderült: a pultosnő a szén-dioxid gázpalack telepítése és tárolása kapcsán hibázott. Nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, és alkoholt fogyasztott a munkahelyen. Ellene a Mezőkövesdi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott. A vendégnek pedig élete végéig járna az ingyen sör és az ingyen minden, hiszen tulajdonképpen ő mentette meg a tulajdonos és a pultosnő életét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés