ACNEWS

Közúti balesetek, amelyek leggyakrabban nőkkel fordulnak elő

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Sok vicc kering a nők vezetési stílusáról, amelyek meglehetősen sértők. De nem alaptalanok.
Hirdetés
Ad image

Az azonban igaz, hogy a nők vezetési stílusa más, mint a férfiaké. Nézzük, milyen balesetek történnek gyakrabban a nőkkel, amikor útra kelnek.

Nem titok, hogy a legtöbb nő nem bírja az időpazarlást, ezért igyekszik minél több mindent elvégezni a lehető legrövidebb idő alatt. Ennek köszönhetően egyesek egyszerre több dolgot is megpróbálnak kombinálni, akár vezetés közben is. Sürgős problémamegoldás egy baráttal telefonon? Nem probléma! Szépen kifesteni az ajkakat a piros lámpánál? Miért is ne!? A lehetőségek tárháza végtelen. Viszont ennek eredményeképpen nő az kisebb balesetek száma az utakon, amelyekben női sofőr is érintett. Tanulság: kicsit több koncentrációval sok pénz megtakarítható.

A benzinkutaknál keletkezett károkozás is inkább a nőkre jellemzőek. Tankolás közben és utána is telefonálnak vagy beszélgetnek valakivel, így elfelejtik kihúzni a töltőpisztolyt. Így a kútban és az autóban is jelentős károk keletkezhetnek. Tanulság: nem kell minél gyorsabban távozni.

A nők sokkal aprólékosabban figyelik meg a körülöttük lévő világot, mint a férfiak. A volán mögé ülve egy nő gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy olyan környéken kell áthajtania, ahol szuperérdekes üzletek vagy egyéb létesítmények vannak, amelyeket elméletileg egy barátnőjével vagy a férjével együtt meglátogathatna. A legtöbb nő nem vesztegeti az időt, és megpróbál minden ingert azonnal befogadni. Megpróbálja elolvasni egy butik vagy egy szép kávézó nevét, önkéntelenül elterelődik a figyelme, és így létrejön egy nagyon veszélyes helyzet: belemegy az előtte haladóba vagy nekimegy valamilyen akadályba az úton. A legszerencséseb szituáció az, ha nem üt el senkit. Tanács: kordában kell tartani a kíváncsiságot vezetés közben.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden férfi tökéletesen vezet, és azt sem, hogy nincsenek kiválóan vezető nők az utakon.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés