ACNEWS

Egymás után nyírják ki a kriptomilliomosokat

Fotó: illusztráció / Pixabay
Fotó: illusztráció / Pixabay
Digitális valutával gazdagodtak meg. De több kriptomilliomos nem élvezhette sokáig a pénzét. Az elmúlt hónapokban több kriptoguru is meghalt.
Hirdetés
Ad image

Egyik napról a másikra gazdagodtak meg, olyannyira, hogy a hátralevő életükben anyagi biztonságban élhet(né)nek. Ezt az álmot számos kriptomilliomos teljesítette az elmúlt években. Néhányan, akik korán felugrottak a virtuális valuta szekerére, ma már megengedhetik maguknak a luxuséletet. De úgy tűnik, a digitális gazdagságnak átka van. Az utóbbi időben több kriptomilliomos is szörnyethalt.

Feldarabolva egy bőröndben

A 41 éves kriptomilliomos Fernando Pérez szeretett villogni a vagyonával. Legszívesebben luxusautókat és márkás ruhákat mutatott be az Instagramon – egészen július végéig. Aztán eltűnt. Később gyerekek találták meg a maradványait egy piros bőröndben, amelyet egy Buenos Aires melletti folyóparton mosott partra a víz. A rendőrség feltételezi, hogy szakemberek keze munkája volt a gyilkosság. A férfit állítólag masszívan fenyegette az argentin alvilág. A nyomozás során kiderült, hogy a jelek szerint pénzt kért kölcsön bűnözőktől, és nem fizette vissza. A hírek szerint hat számjegyű összegről van szó.

Milliomos a lefolyóban

Augusztus közepén a munkások több testrészt találtak egy csatornában a bolgár fővárosban, Szófiában. A nyomozók az eltűnt, 41 éves kriptomilliomos Christian P. maradványainak feltételezik. Az eltűnését unokatestvére jelentette be, miután két napig nem hallott felőle. A korábbi vizsgálatok szerint a milliomost egy súlyzóval verték halálra. A holttestet ezután feldarabolták és lehúzták a vécén. A nagyobb részeket elásták. P. az elmúlt években kriptovalutákkal szerzett vagyont. A hátborzongató gyilkosság pontos háttere egyelőre tisztázatlan. Elképzelhető, hogy az elkövető a pénzét akarta – írja a blick.ch.

Lezuhant és megfulladt

Több kriptomilliomos is meghalt Oroszországban az elmúlt időszakban. Tavaly október vége és november vége között, a 29 éves Nyikolaj Mushegian és az 53 éves Vjacseszlav Taran hunyt el.

Taran egy Côte d’Azur-i helikopterbalesetben vesztette életét. A pilóta is meghalt. Az ügyészség vizsgálatot indított, és nem zárták ki a harmadik fél felelősségét sem.

Mushegian Puerto Ricóban tűnt el, miközben a tengerparton sétált. Holttestét órákkal később egy szörfös fedezte fel. A boncolás szerint Mushegian megfulladt. Alig néhány órával a halála előtt zavaros mondatokat írt ki a közösségi oldalára.

Halott kriptodoktor

Májusban nyomtalanul eltűnt az Onfocoin 49 éves alapítója, John F. A rokonok jelentették a sürgősségi orvos eltűnését, miután nem jelent meg a műszakjában a Missouri állambeli Cassville kórházában. Körülbelül egy héttel később a rendőrök megtalálták az orvos autóját. A kórháztól mintegy 1,5 kilométerre parkolt. Az autóban a rendőrök megtalálták F. pénztárcáját, útlevelét és egy laptopot. Két nappal később az orvos holttestét is. Lőtt sebek voltak rajta.

Az eltűnt kriptokirálynő

A 43 éves Ruja Ignatova 2018 óta szerepel a címlapokon. Miután lelepleződött a Onecoin nevű átverő cége, a nő lelépett – és az áldozataira maradtak a költségek. A mai napig nem találják. Az utolsó nyomok Londonba vezetnek. Állítólag 14 millió fontért vásárolt egy penthouse lakást. A bolgár újságíró, Atanas Tchobanov azonban azt gyanítja, hogy Ignatovát brutálisan meggyilkolták. Hozzájutott egy dokumentumhoz, amely állítólag a bérgyilkosságot bizonyítja. A dokumentum szerint valaki 2018-ban egy görögországi jachton megölte a kriptohamisítót, feldarabolta és a tengerbe dobta. A megbízó: egy korábbi üzlettársa. Az FBI viszont úgy véli, Ignatova még életben van, és a legkeresettebbek listáján szerepel. Az amerikai hatóság 100 ezer dollárig terjedő jutalmat ajánlott fel a letartóztatásához vezető információkért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés