ACNEWS

Kulcsár Edina: Tennünk kell azért, hogy élhetőbb bolygót örököljenek a gyerekeink!

Az üzletasszonyt mostanában egyre jobban érdekli, hogyan lehetne tenni a környezetünkért. Edina éppen ezért, mindenkit arra bíztat, hogy edukálja magát, és válassza a tudatosabb életmódot annak érdekében, hogy a gyermekeink és majd az ő gyerekeik is egy élhető világot örököljenek.

Hirdetés
Ad image

Az üzletasszonyt mostanában egyre jobban érdekli, hogyan lehetne tenni a környezetünkért. Edina éppen ezért, mindenkit arra bíztat, hogy edukálja magát, és válassza a tudatosabb életmódot annak érdekében, hogy a gyermekeink és majd az ő gyerekeik is egy élhető világot örököljenek.

Sok ismert ember felszólalt már a környezet- és állatvédelem témakörében, köztük olykor Kulcsár Edina is. A híresség most úgy döntött, hogy méginkább beleássa magát a témába. Sok mindennek utánanézett, és rájött hogy ha így folytatjuk, súlyos következményekkel kell majd számolnia a következő generációknak.

„Már egy ideje olvasgatok a környezetvédelem témakörben. Volt egy életmódváltásom, amit március 1-én kezdtem el. Ennek kapcsán kezdtem el vizsgálódni, kezdetben leginkább az étkezéssel kapcsolatban. Sok dokumentumfilmet ajánlottak, amit érdemes megnézni annak érdekében, hogy az ember rájöjjön, mi milyen következményekkel jár. Az orrvadászat, a halászat, a rengeteg fa kivágása és társaik, de említhetném a nagy multikat és a gyáraikat, meg persze, hogy az emberek hova teszik a szemetet és azzal milyen károkat okoznak a földünknek és az élővilágunknak.  Ezután jött a vegetáriánus és a vegán étkezés gondolata. Szerintem már az is változtatna egy picit a helyzeten, ha mondjuk, heti egy napot senki nem enne húst. Folyamatosan olvasok a globális felmelegedésről, a klímaváltozásról és teljesen laikusként azt gondolom, hogy nem jó az az irány, amerre tartunk. Minden összefügg mindennel. Korábban is tudtam, hogy nem jó az ami jelenleg folyik a Földön, de most ez méginkább tudatosult benne. Az elmúlt hónapokban, napi minimum egy órát szentelek annak, hogy ebben a témakörben kutakodjak” – kezdte az AcNewsnak Kulcsár Edina, aki szeretné ha minél többen megtudnák a szomorú igazságot a jelenlegi helyzetről.

„Sok mindenre felhívják a figyelmet, de a környezet védelemre még mindig kevesebb figyelmet szentelnek. Nyilván az anyaság is hozzátett ahhoz, hogy tudatosabban éljek. Én is szeretnék majd egyszer unokázni, ezért fontos, hogy figyeljünk, tegyünk időben a változásért! Itthon is elkezdtünk környezet tudatosan élni. Elgondolkoztunk azon, hogy elektromos kocsira váltunk majd, több éve szelektíven gyűjtjük a hulladékot, illetve a víz felhasználást is limitáljuk. Apróságnak tűnhet, de egy olyan céggel mosatjuk az autóinkat, akik egy úgynevezett nano technológiát használnak. Egy általános autómosáshoz körülbelül 150 liter víz kell, szemben ők 2-4 deciliter vizet használnak csak fel. Ha tehetjük, a boltba is már inkább gyalog, vagy biciklivel járunk. Ezen kívül tartunk húsmentes napokat is. Sok apró lépést teszünk, és nagyon bízom abban, hogy mások is követik majd ezt a példát. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek, természetesen őket is a tudatos életmód felé fogom terelni, bár lényegében ezt már el is kezdtem. A kisfiunk már így is szörnyülködik, ha szemetet lát az utcán. Tennünk kell azért, hogy élhetőbb Tennünk kell azért, hogy élhetőbb bolygót örököljenek a gyerekeink, unokáink!”

Mindezek mellett a kétgyermekes édesanya és férje, egy ideje dolgoznak egy applikáción is, ami csak és kifejezetten a jó dolgokra hívja fel mások figyelmét és a jó cselekedetekre buzdít mindenkit. Hiszünk ebben a alkalmazásban, mert fontos a közös felelősségvállalás.

„Másfél évvel ezelőtt elkezdtünk dolgozni ezen a projecten, de még sok munka van vele, mert profi dolgot szeretnénk kiadni a kezünkből. A Good People Everywhere nevű applikációról van szó, melyben egy olyan közösséget szeretnénk kialakítani, ahol nincs gyűlölködés, normálisan lehet kommunikálni, egymást segítik az emberek, ahol a jó cselekedetekre hívjuk fel a figyelmet, és közösen teszünk a természetvédelemért is. Nagyon szeretnénk, ha mindez majd nemzetközi szinten is tudna terjeszkedni.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés