ACNEWS

Kuleba ásóval küldené harcolni az ukrán katonákat

Kuleba, ukrán külügyminiszter / Fotó: youtube-képernyőkép
Kuleba, ukrán külügyminiszter / Fotó: youtube-képernyőkép
Az ABC Newsnak adott interjújában Kuleba ukrán külügyminiszter azt állította, hogy az Ukrajnának szánt több pénzzel elkerülhető lenne a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció, amelyben az amerikai csapatoknak be kellene avatkozniuk.
Hirdetés
Ad image

Figyelmeztette az Egyesült Államokat és szövetségeseit arra is, hogy egy ukrajnai orosz győzelem milyen jelzést küldene más ellenfeleknek. „Ha a Nyugat nem képes megállítani Oroszországot Ukrajnában, akkor a világ más részein kit tud még megállítani?” – kérdezte.

Kuleba azonban megfogadta, hogy Ukrajna soha nem fog engedni Oroszországnak. „Még akkor is, ha elfogynak a fegyvereink, lapátokkal, ásókkal fogunk harcolni” – mondta az ABC Newsnak az ukrán fővárosban adott interjújában, „mert Ukrajna számára itt a nemzet léte a tét”.

Arra a felvetésre, hogy Ukrajnának egy napon tárgyalnia kell majd Oroszországgal, Kijev vezető diplomatája kizárta, hogy bármilyen tárgyalást folytasson a Putyin-rezsimmel, amíg Ukrajna nem kerül sokkal erősebb helyzetbe a harctéren.

Elismerte, hogy az orosz hadsereg „megtanulta a leckét”, és mostanra „sokkal jobban alkalmazkodott ehhez a háborúhoz”, de „több vereséget” jósolt Oroszországnak erre az évre.

Az orosz erők azonban az elmúlt hetekben egyre határozottabban léptek fel a harcmezőn, és kisebb területeket szereztek Kelet-Ukrajnában, a harcok sújtotta Avdijivka város környékén.

Az ukrán külügyminiszter azonban azt állította, hogy ezek a „minimális” orosz térnyerések „rendkívül magas áron” történtek, és elutasította azt az elképzelést, hogy Oroszország most a csatatéren előre nyomulna.

Ukrán katonák az ABC Newsnak elmondták, hogy Oroszország nagyobb tűzereje és a pusztító, robbanó drónok mennyisége és minősége megnehezíti és halálosabbá teszi a háborút a kijevi erők számára.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés