ACNEWS

Kulka János lett a Nemzet Színésze

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Megjárta a poklot a legendás színművész, de most előkelő körbe került, csatlakozott a 12 tagból álló társasághoz.
Hirdetés
Ad image

„Úgy tudom, János nagy örömmel fogadta az elismerést. Ha valaki, akkor ő emberileg és szakmailag is maximálisan megérdemli”– mondta el a Blikknek Bodrogi Gyula. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a tizenegy tagú bizottság, Udvaros Dorottya, Pogány Judit, Lehoczky Zsuzsa, Almási Éva, Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Szacsvay László, Király Levente, Csikos Sándor, Jordán Tamás és Cserhalmi György választotta maguk közé tizenkettedik tagnak.  

Közülük csak Molnár Piroska, Pogány Judit, Csikos Sándor, Bodrogi és Szacsvay vettek részt személyesen a választáson. Végül nem sokkal fél öt előtt kiderült, hogy a kiváló színész, Kulka János csatlakozott az előkelő körhöz. Szacsvay László elárulta, rengeteg színész érdemli meg az elismerést, éppen ezért nehéz volt választani, sok név merült fel, de végül Kulka mellett döntöttek. Nem könnyű, mert nagyon sokan megérdemlik ezt a címet. „Sokakra gondolunk mindig, végül azonban mindig megegyezésre jutunk, akárcsak most is” – fogalmazott a színész.

Kulka Jánost az rtl.hu érte el. „Molnár Piroska hívott, gratulált nekem. A Nemzet Színésze vagy – mondta. Meglepődtem, nagyon köszönöm!”válaszolta színművész. Kulka János 2016 tavaszán agyvérzést kapott, aminek következtében újra kellett tanulnia beszélni és járni. A színművész sokáig a nyilvánosságot is kerülte, és a hivatását sem gyakorolta, szégyellte magát a betegsége miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés