ACNEWS

Ez a teendőd, ha a kutyád csokit evett

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Nem feltételezzük senkiről, hogy szándékosan ad csokit a kutyájának. De ha a kedvenc véletlenül mégis megeszi az édességet, akkor ezt kell tenni.
Hirdetés
Ad image

Egy nagy követőszámmal rendelkező kutyaguru árulta el a közösségi oldalán, hogy mi a teendő, ha az ember legjobb barátja elcseni a csokit.

„Hidrogén-peroxidot kell adni a kutyának, és megpróbálni hányást előidézni. De a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal állatorvoshoz viszed a kutyádat” – mondta, majd kitért az olyan esetre is, amikor nem kell egyből drasztikus lépéseket tenni.

„Az egyetlen eset, amikor nem kell állatorvoshoz vinned a kutyádat az, ha csak egyetlen kocka csokit evett, vagy ha fehér csokoládét fogyasztott. A fehér csokoládé ugyanis nem tartalmaz teobromint, amely a csokoládé kutyákra mérgező összetevője.”

A kutyákból hiányzik az az enzim, amely metabolizálja a teobromint. Ha a kutyák túl sokat esznek belőle, az szívritmuszavarokat és halált okozhat. A tünetek megjelenése 4 és 24 óra között jelentkezik.

Az, hogy a csokoládé milyen mennyiségben mérgező egy kutyára, attól függ, hogy milyen típusú csokoládét evett, mennyit evett, és mekkora a kutya mérete – írja a The Sun.

A sötétebb és drágább csokoládék általában több teobromint tartalmaznak, és nagyobb valószínűséggel ártalmasak a kutyákra. A csokoládémérgezésben szenvedő kutyák kezdetben valószínűleg rosszul lesznek és gyomorfájdalmaik lesznek. A kiskedvencek izgatottá válhatnak, vagy izomrángások, remegés alakulhat ki náluk. A további tünetek közé tartozik a sok ivás, a nem egyenes vonalú járás és a gyors légzés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés