ACNEWS

Gázriadó: 13 órán át pukizott egy kutya a repülőgép fedélzeten

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Orrfcsaró bűzben kellett ülnie egy házaspárnak. A gáztámadást egy kiskutya hajtotta végre, aki még nagyokat is horkantott közben.
Hirdetés
Ad image

Az új-zélandi házaspár, Gill és Warren Press visszakérik a jegyek árát, mert állítólag el kellett viselniük egy utastársuk kutyájának folyamatos szellentéseit. Az állat és gazdája mellett ültek a Párizsból Új-Zélandra tartó repülőn. Állításuk szerint a kutya 13 órán keresztül hangoskodott, Warren lábára nyálazott, és mindennek tetejébe még bűzös gázfelhőket is kibocsátott.

„Hallottam egy zajt – egy erős horkantás”” – mondta Gill, aki eredetileg azt hitte, hogy a férje telefonjából jön a hang, mielőtt rájött volna, hogy ez a kutya légzési nehézsége.

A négylábúnak a 13 órás repülést a lábtérben kellett átvészelnie, mivel a folyosót a légitársaságok kiszolgáló kocsijai miatt szabadon kell tartani. A Singapore Airlines légiutas-kísérői felajánlották a párnak, hogy az egyetlen szabad helyre – a turistaosztály hátsó sorába – ülhetnek. Ők azonban nem akartak lemondani a luxusülésekről. Egészen addig, amíg az út felénél a kutya „farlehellete” túl erős nem lett – számolt be róla a Bild.

A legtöbb menetrendszerinti légitársaság gépeire fel lehet vinni kutyát, macskát és vadászgörényt akár a fedélzetre is, de ennek szigorú feltételei vannak. Ez alól kivételek a fapados járatok.

A szabályok szerint, a kistestű állatnak rendelkeznie kell a megfelelő papírokkal, nem lehet vemhes, és nyugtatót sem kaphat. Ezen kívül kell neki egy hordozó is, ami akár egy ülés alatt is elférhet. Mindezek alól kivétel természetesen a hivatalos papírokkal rendelkező segítőkutya. Őt elég ha csak pórázon tartják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés