ACNEWS

2024. April 24.   |   György napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rasszista vádak a Real Madridban

Vinicius Junior Fotó: Youtube
Vinicius Junior Fotó: Youtube
A Real Madrid csatára, Vinicius Junior azt mondta a La Liga a rasszistáké, miután az ellenfél szurkolói ismét dicstelen módon szidalmazták őt egy mérkőzésen.
Hirdetés
Ad image

A 22 éves brazil válogatott játékost a Valenciától elszenvedett 1-0-s La Liga-vereség  (Spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság) 97. percében küldték le erőszakos viselkedésért, miután összeveszett Hugo Duroval.

Korábban a mérkőzésen a feldühödött Vinicius megpróbálta felhívni a játékvezető figyelmét a Valencia rasszista szurkolóira.

„A bajnokság, amely egykor Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano és Messié volt, ma a rasszistáké. Nem ez volt az első alkalom, nem is a második, nem is a harmadik. A rasszizmus normális a La Ligában. A bajnokság szerint ez normális, a szövetség szerint is, és az ellenfeleket is bátorítják. Ez egy gyönyörű nemzet, amely befogadott engem. De beleegyezett, hogy egy rasszista ország képét exportálják a világba. Sajnálom a spanyolokat, akik nem értenek egyet, de ma Brazíliában Spanyolországot a rasszisták országaként ismerik. És sajnos mindazzal szemben, ami minden héten történik, nincs mentségem. Egyetértek. De erős vagyok, és a végsőkig el fogok menni a rasszisták ellen.” – írta Vinicius az Instagramon.

Mi lesz a következő lépés?

A BBC úgy tudja, hogy azonosították azt a két szurkolót, akik rasszista megjegyzéseket tettek Viniciusra, és várhatóan végleges stadiontilalmat kapnak a Valenciától.

A futballista ebben a szezonban többször is célpontja volt az ellenszurkolóknak.

A La Liga közleményben közölte, hogy kivizsgálja és „megfelelő jogi lépéseket” tesz, ha gyűlölet-bűncselekményt azonosítanak. Ezek kívül megkérte az embereket, hogy küldjenek be minden erre vonatkozó felvételt.

A La Liga elnöke Javier Tebas ugyanakkor a Twitteren azt írta, hogy Vinicius két alkalommal sem jelent meg egy találkozón, amelyen megvitatták, hogy „mit tudnak tenni rasszizmus esetén”.

„Mielőtt kritizálod és rágalmazod a La Ligát, megfelelően tájékozódnod kell” – írta Tebas.

Egy egész stadion skandálta a szidalmakat

A vasárnapi mérkőzés a 70. percben szünetelt, mert Vinicius megpróbált rámutatni a tömegben lévő szurkolókra, akik szerinte szidalmazták őt.

Csapattársai és a Valencia játékosai csititották, majd Ricardo de Burgos játékvezető és Carlo Ancelotti, a Real Madrid menedzsere beszélt vele.

Viniciust később kiküldték a La Ligából, mert részt vett a két játékoscsoport közötti tömegverekedésben.

Ancelotti így nyilatkozott: „Nem akarok ma a futballról beszélni. Nincs értelme ma a futballról beszélni. Mondtam a játékvezetőnek, hogy meg kellett volna szakítania a mérkőzést. A La Ligának problémája van. Számomra Vinicius a legfontosabb játékos a világon. Ezeknek a rasszista epizódoknak le kell állítani a mérkőzést. Ha egész stadion rasszista skandálással sérteget egy játékost, a mérkőzést le kell állítani. Ugyanezt mondanám akkor is, ha 3-0-ra vezetnénk. Nincs más lehetőség.”

Valencia: Ez egyszeri alkalom volt

A Valencia közölte, hogy kivizsgálják a történteket, és megteszik a legszigorúbb intézkedéseket.

„A Valencia FC nyilvánosan elítél mindenfajta inzultust, támadást vagy kizárást a labdarúgásban” – áll a klub közleményében. „Bár ez egy elszigetelt epizód, a rivális csapat bármely játékosának sértegetésének nincs helye a labdarúgásban, és nem illik a Valencia FC értékeihez és identitásához.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés