ACNEWS

‘Labdába se rúghatnak’ a magyarok az atlétikai világbajnokságon

Fotó: MTI/Soós Lajos
Fotó: MTI/Soós Lajos
Az Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetőtől, Halász Bencétől várja a legjobb szereplést a szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).
Hirdetés
Ad image

Továbbá abban reménykednek, hogy a hazai csapat tagjai országos csúcsokat dönthenek meg és egyéni legjobbjukat tudják majd nyújtani a versenyen.

Scheidler Géza, a MASZ sportszakmai igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán többek között arról beszélt, hogy már az utolsó simításokat végzik a vb előtt – írja az MTI.

„Most már az a dolgunk, hogy a csapatnak minden olyan háttértámogatást megadjunk, előkészítsünk, amivel ők a leghatékonyabban tudnak részt venni a világbajnokságon, és a legjobb formájukban tudjanak teljesíteni”– jelentette ki a szakember, akinek elmondása szerint a versenyzők is izgatottan várják már a rajtot.

A sportszakmai igazgató a korábban soha nem látott méretű, 63 fős magyar csapattal kapcsolatban is nyilatkozott. Kiemelte, a szövetség kihasználta, hogy a házigazda háromféleképpen is kvalifikáltathat atlétát a világbajnokságra. Azonban kihangsúlyozta, hogy saját jogon 35 számban 32 magyar sportoló jutott ki a vb-re. Tehát ők akkor is indulhatnának, ha nem a magyar fővárosban kerülne sor a viadalra. Ráadásul már a 32 induló is rekordot jelentene.

Scheidler Géza a magyar atléták szereplésével kapcsolatos várakozásokról elmondta, hogy a konkurencia óriási a sportágban. A korábbi vb-k azt mutatták, hogy a magyar sportolók túlnyomórészt a középmezőnyben tudtak végezni. Kiemelkedően elsősorban a dobószámokban, különösen kalapácsvetésben és diszkoszvetésben sikerült szerepelni.

„A realitások talaján kezeljük a helyzetet. Szeretnénk országos csúcsokat látni és minél több jó egyéni szereplést” – összegezte az elvárásokat Scheidler Géza.

A sportvezető külön beszélt a válogatott első számú érem-várományosáról, Halász Bencéről is. Szerinte a sportoló tavaly óta – amikor a vb-n, majd az Eb-n is 80 méter feletti eredménnyel zárt – már világklasszisnak nevezhető.

„Ő egy maximalista típus, a csúcsra akar felérni, nem adja lejjebb. Hihetetlen munkát elvégzett, mi láttuk ezt kicsit testközelből, a motiváltsága pedig maximális. Azt mondtam neki, hogy Bence, rajtunk is múlik, mert jól kell szurkoljunk neked. És ha pozitív töltéseket tudunk átadni a lelátóról, akkor bármi előfordulhat” – mondta az igazgató.

Scheidler Géza a szombathelyiek klasszisán kívül még az olimpiai bronzérmes, fedett pályás vb-győztes súlylökőt, Márton Anitát, a hétpróbázó Krizsán Xéniát, a férfi 400 méteren idén már kétszer is 45 másodpercen belül futó Molnár Attilát és a 19 éves gerelyhajító Herczegh Györgyöt is kiemelte, mint akik kiemelkedően szerepelhetnek.

Összességében úgy látja, hogy a 32 atléta közül, aki kvalifikálták magukat, valamennyien szerepelhetnek „eggyel jobban” annál, mint amit most gondolnak róluk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés