ACNEWS

Laky Zsuzsi kiborult, félti a lányait

Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Hirdetés
Ad image

Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Laky Zsuzsi hangot adott felháborodásának, amikor megtudta, hogy ötödikes lányának osztálytársai energiaitalt isznak. Önmagában a fogyasztással kapcsolatban is vannak ellenvetései, a legfőbb kérdés számára azonban az, hogy a kiskorúak hogyan jutnak hozzá legálisan az egészségre káros italokhoz.

Az egykori szépségkirálynő maga akart utánajárni ennek, így lányát beküldte egy boltba, miközben ő kint várakozott. A kislányt természetesen gond nélkül kiszolgálták, egy öngyújtóval és energiaitallal a kezében tért vissza.

Zsuzsi a Facebookon is megosztotta történetét. A bejegyzése alatti hozzászólók között volt, aki felelőtlennek tartotta a sztáranyukát, amiért lányát használta fel a „nyomozásra”, többségük azonban felfogta a mondanivaló lényegét, és egyet értett abban, hogy valamilyen módon szabályozni kellene az energiaitalok árusítását. Ez utóbbi mellett Laky Zsuzsi az RTL Reggeli pénteki adásában is felemelte szavát, hiszen kétgyermekes anyaként kötelességének érzi, hogy felhívja a szülők figyelmét az italok fogyasztásának veszélyeire.

„Egyelőre arra várok, hogy történjen valami… Egyedül én ehhez kevés vagyok. Háboroghatok, írhatok levelet, akinek kell, de én csak egy kis porszem vagyok ebben a történetben. Szerintem a média alkalmas arra, hogy ezt az üzenetet átadhassam, ugyanis nem csak arra kéne a közösségi médiát használjuk, hogy csücsörítsünk a kamerának” – fogalmazott lapunk megkeresésére Laky Zsuzsi, aki a Reggeli adásában az influencerek negatív befolyására is kitért. Szerinte ugyanis ők is felelősek azért, hogy a gyerekek energiaitalt fogyasztanak, hiszen a példájukat követik.

 

Az ügyben megszólalt a Magyar Energiaital Szövetség elnöke, Dr. Csibi Sándor is, aki a műsorban hangsúlyozta, semmit nem ajánlanak gyerekeknek, aminek koffeintartalma van. Véleménye szerint ennek közvetítése elvárható lenne minden olyan gyártótól, amelynek üdítőitalában cukor és a koffein egyaránt megtalálható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés