ACNEWS

Lányának szült kisfiút a 60 éves magyar nagymama

A 60 éves Ilona a legdrágább kinccsel ajándékozta meg a lányát Fotó: Pixabay
A 60 éves Ilona a legdrágább kinccsel ajándékozta meg a lányát Fotó: Pixabay
Ilona 60 évesen hozta világra Danikát, ezzel a legdrágább kinccsel ajándékozta meg a Londonban élő 40 éves lányát.
Hirdetés
Ad image

Volt már rá példa, hogy béranya hordta ki és szülte meg más gyermekét, de arra nem nagyon, hogy egy 60 éves nő tegye ugyanezt. Pedig Londonban megtörtént ez a csoda, ráadásul pont egy magyar családdal – adta hírül a Blikk.

”Bernadett a hosszú évek alatt hétszer próbálkozott lombikprogrammal, hogy gyermeke szülessen, kisebb vagyont költöttek az orvosi beavatkozásra. A sok beültetés azonban nem járt sikerrel, mindig elvetélt. Ez annyira megviselte lelkileg, hogy letargiába esett, sőt, már megkérdőjelezte az élete értelmét is” – mesélte a lapnak Epres Ilona, a nagymama.

Itthon túlkorosnak mondták

„…Budapesten az orvosom felvetette, miért nem próbálom meg én a kihordást, hiszen makkegészséges vagyok. Örömmel mentem bele a hosszas egészségügyi vizsgálatokba, valamint a lányom petesejtjének és a vejem hímivarsejtjének a beültetésébe. Amit idehaza azzal az indokkal nem végeztek el, hogy túlkoros vagyok, de Angliában ennek nem volt akadálya” – emlékezett Ilona.

Ilona terhessége problémamentes volt, a szülés is simán ment. „Ilyenre még a kórházunkban nem volt példa! Anyuka, ez olyan könnyen ment magának, hogy visszavárjuk egy újabb szülésre!” – ezekkel a szavakkal gratulált neki az angol orvos. Egyébként Ilona legnagyobb gyermeke már 43 éves, rajta kívül még három gyermeket szült. Illetve összesen most már négyet. A másfél hónapos kisfiú az angol anyakönyvi kivonat szerint Ilona fia. Még. Ilona legközelebb karácsonykor látja újra Danikát, amikor Londonban meglátogatja őt.

Lánya is bent volt a szülőszobán

– Most készül a lemondási nyilatkozatom, a lányom részéről pedig az örökbefogadási. Nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepelek a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség. Nagy öröm, hogy a lányoméknak tudtam segíteni, és felemelő érzés, hogy ezzel óriási boldogságot szereztem az egész családnak. A lányom bent volt velem a szülőszobában, és ő jobban izgult, mint én. Amikor meglátta a kis Danit, zokogásban tört ki, akár csak én.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés