ACNEWS

Lázadás tört ki Kárpátalján a mozgósítás miatt

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Március 25-én, hétfőn Kárpátalján a tüntetők Munkács közelében fellázadtak és elzárták az utakat a régióban zajló tömeges mozgósítás miatt.
Hirdetés
Ad image

A tüntetők a gyalogátkelőhelyeknél torlaszolták el az utakat. A videón látszik, hogy a rendőrök megpróbálják feloszlatni a tüntetőket.

Múlt hét óta terjedt az esemény a közösségi oldalakon. Arra buzdították azokat, akiket nem lehetett mozgósítani – a nőket, a 60 év felettieket és a sokgyermekeseket -, hogy jöjjenek ki tüntetni – számolt be a ctrana.one.

„Mindenki megérti, hogy háború van, mozgósításra van szükség, a függetlenségért és a gyermekeink jobb életéért harcolunk. De a mozgósítás ilyen terrorista, bandita módszerei, amikor símaszkban csak úgy megverik és elrabolják az embereket az utcáról – elfogadhatatlan, mert ez minden emberi jog és szabadságjog megsértése, ami bizalmatlansághoz vezet a hatóságok és a főparancsnok iránt. Ez pedig államon belüli zavargásokhoz vezet, amire a rasszista hatóságok csak várnak” – írták a szervezők, akik azt követelik, hogy az idézéseket „csak civilizált és törvényes módon” kézbesítsék.

Zelenszkij már hosszú hetek óta súlyos emberhiánnyal küzd a fronton.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés