ACNEWS

Lázadnak az ukrán katonák: Mindenkit le fogok lőni!

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Kiderült, mit gondolnak az ukrán katonák, akik az új törvények miatt határozatlan ideig szolgálatban maradnak. Egészen a háború végéig.
Hirdetés
Ad image

782 napja tart már az orosz-ukrán háború. Ennek kapcsán most egy ukrán oldal felmérést készített, illetve meg interjúvolta az Odesszában tartózkodó ukrán katonákat. Többségük jelenleg rehabilitációs céllal van távol a csatamezőktől. A riportok célja az volt, hogy kiderüljön mit is gondolnak a nemrég elfogadott mozgósítási törvényről, aminek értelmében a háború végéig „határozatlan ideig” szolgáltban kell maradniuk.

A futótűzként terjedő videóból pedig egyértelműen látszik, hogy a megkérdezettek távolról sem repesnek az örömtől. Egyikőjük egyenesen kimondja, hogy inkább engedély nélkül távozik az egységéből, minthogy visszatérjen. Egy másik katona pedig a korrupt, nagy hatalmú politikusokra utal. „Mindenkit le fogok lőni. Ha jól értem, én most felkelek, elmegyek a háborúba, miközben ők tovább növesztik a belüket a parlamentben? Ez nem történhet meg.” – idézte a Starna Today.

De a fentieken túl is számtalan kritika érte a bevezetett örökös katonai szolgálatot. Azonban csak azokat nem hallgatják meg, akiket érint a kérdés. Olyannyira nem, hogy Zelenszkij ukrán elnök a közelmúltban elmondta, hogy a háború előtti leszerelésről nem ír a törvény. Majd hozzátette, hogy azért, mert olyan, hogy leszerelés nincs. Csak rotáció és szabadságolás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés