ACNEWS

Le a testszégyenítéssel! Forradalmat robbantott ki Balázs Andi

A színésznő nyíltan kiáll a body-shaming ellen a közösségi felületein, maga is számtalan alkalommal kapott már vulgáris megjegyzést a külsejére. Sztárok osztották meg a bejegyzését.

Hirdetés
Ad image

A színésznő nyíltan kiáll a body-shaming ellen a közösségi felületein, maga is számtalan alkalommal kapott már vulgáris megjegyzést a külsejére. Sztárok osztották meg a bejegyzését.

Fontos ügy mellett áll ki Balázs Andi. Pár napja a színésznő egy közismert, evészavarokból kigyógyult nő posztja alatt talált egy testszégyenítő kommentet, ami mellett úgy érezte, nem mehet el szó nélkül.

 

„Annamari azt hitte minap, hogy jó ötlet egy evészavarából kigyógyuló és ezt nyíltan vállaló, igazán csodaszép és tehetséges lánynak ilyeneket írni akit szeretek. Tudta, hogy megteheti anélkül, hogy bármi következménye lenne a szavainak. Bárki. Bárkinek. Bármit írhat. Csak úgy. Annamarit nem érdekli, hogyha megbánt valakit. NE LEGYÉL OLYAN MINT ANNAMARI️” – írta Andi a közösségi oldalain.

 

A színésznő bejegyzése felkavarta az állóvizet és civilek mellett hírességek is megosztották a bejegyzését, többek között Németh Kristóf és Szandi is, ezzel egyfajta virtuális forradalmat kirobbantva a testszégyenítő magatartás ellen.

 

„Úgy éreztem, nem szabad szó nélkül elmennem a téma mellett, mert ilyet senki nem csinálhat egy másik emberrel. Az, hogy hogy nézünk ki, milyen az alkatunk, a stílusunk, bármi ami hozzánk tartozik, az a mi dolgunk és nincs joga másnak sértő megjegyzést tenni, ráadásul nyilvánosan. Nagyon sok ember nehezen viseli a verbális bántalmazás ezen formáját, sokan depressziósak lehetnek tőle, extrémitásokban sőt, akár kárt is tehetnek magukba. Ezt mind közszereplőként, mind olyan emberként, aki maga is nem egy ilyen helyzetet elszenvedett már nem tűrhetem és minden fórumon igyekszem felhívni rá a figyelmet” – mesélte lapunknak Andi, aki azt is elárulta, ő hogyan kezeli ezeket a helyzeteket.

„Már gyerekként is kaptam a megjegyzéseket. Nem volt könnyű, de hála a szerető családomnak és a támogató baráti közegemnek megtanultam kezelni az ilyen kritikákat. Nem mindegy ki mondja, hogy mondja… sokszor csak egy viccel elintézem. Szerencsére nem okoz már nekem lelki problémát, nem veszem fel magamra, de ez egy tanulási folyamat része volt. Hangsúlyozom, nem mindenki tudja így kezelni a helyzetet, ezért az ilyen típusú támadásoknak kell megálljt parancsolni. Fontos, hogy művészemberként is kiálljak a témában, ezért is volt nagyszerű, hogy Réti Barnabás megtalálta a Fat Pig című darabot, amit már próbálunk a Karinthy Színházban. Nagyon erősen érinti ezt a kérdést, ugyanis egy molett lányt is hasonló atrocitások érnek a darabban. Nagyon nehéz munkafolyamat ez számomra, ugyanis sok sebet, emléket tép fel, amire lehet már nem akarnék emlékezni, miközben egy érdekes tanulási folyamat, mert a karakterem számos dolgot másképp csinál, mint én. Most kezdem azt érezni, hogy ez egy nagy kaland lesz, sok nehéz és drámai pillanattal számomra, de Árpi nagyszerűen vezet és segít ezen az úton, ahogy korábban a Tortúra című darab alatt is tette” – árulta el Andi  a januári bemutató kapcsán.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés