ACNEWS

Káosz Franciaországban – lebénult a vasúthálózat

TGV vonat / Fotó: Shutterstock
TGV vonat / Fotó: Shutterstock
Néhány órával a megnyitó ünnepség előtt három pálya menti tüzet jelentettek az atlanti, az északi és a keleti nagysebességű vonalakon.
Hirdetés
Ad image

Káosz tört ki SNCF hálózatán, néhány órával az olimpiai játékok megnyitóünnepsége előtt. Ma péntek reggel az Atlantic, az Északi és a Keleti vonalakon a vágányok közelében keletkezett három tűzeset jelentős fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben, ami hosszú késésekhez vezetett. A vasúttársaság szerint „a TGV-hálózat a megbénítására irányuló masszív támadás” áldozatává vált, és arra kéri az utasokat, hogy halasszák el utazásukat, és ingyenesen cseréljék ki vagy térítsék vissza a jegyüket.

„A klasszikus vonalakon néhány vonatot elterelünk, de nagy számban törölnünk kell a járatokat” – írta az SNCF közleményében, hozzátéve, hogy ez a helyzet a hétvégén fennmarad, amíg a javításokat el nem végzik, de hétfőn várhatóan újraindul a forgalom. A botrány különösen a párizsi Gare Montparnasse pályaudvaron tapasztalható, ahol az utasok a közösségi oldalakon osztják meg kétségbeesésüket.

A párizsi állomáson a fennakadás oka „egy tűz a Courtalain-i vágányok közelében”, Eure-et-Loir-ban. „Ez a rosszindulatú cselekmény kárt okozott a jelzőberendezéseinkben” – közölte a társaság a Le Figaro című napilappal. Hosszabb menetidőt jósolnak egész napra és vonatkimaradásokat a Párizs és Tours, valamint Párizs-Le Mans közötti atlanti nagysebességű vonalon.

„Számítsanak 30 perc és 1 óra 10 perc közötti késésekre az INOUI, INTERCITÉS és OUIGO TGV-k esetében” – olvasható az SNCF Connect oldalán.

A kormány reggel reagált. „Az összehangolt rosszindulatú cselekmények több TGV-vonalat is célba vettek tegnap este, és a hét végéig súlyos fennakadásokat okoznak a közlekedésben” – nyilatkozta Patrice Vergriete közlekedési miniszter, határozottan elítélve a bűncselekményeket, amelyek sok francia ember nyaralását veszélyeztetik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés