ACNEWS

Lebontják végre a balatoni szégyenfalut

Végre rendeződik a görög falu sorsa Fotó: Youtube
Végre rendeződik a görög falu sorsa Fotó: Youtube
Földig rombolják a görög falu néven ismertté vált bevásárló központot, helyére lakóépületek és közpark épülnek.
Hirdetés
Ad image

Az önkormányzat évek óta dolgozott azon, hogy rendezni tudja a város szégyenfoltjaként emlegetett egykori görög falu sorsát. Elkötelezettek voltak az építészetileg vállalhatatlan, funkcióját vesztett, szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása mellett. Most pedig megszületett a megoldás.

Eszerint a balatonfüredi önkormányzat megszünteti az Annagora Park Bevásárlóközpont társasházat – adta hírül a Sokszínű Vidék. A város részben adás-vétel, részben kisajátítás útján, több éves tárgyalások után, megszerezte a közel négyhektáros terület valamennyi tulajdonrészét, egyedüli tulajdonossá vált. A köztudatba csak görög faluként bevonult negyed helyén a tervek szerint közpark és lakóépületek létesülnek – közölte a város önkormányzata.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a görög falu teljes tulajdonát megszerezve az önkormányzat kezdeményezi a társasház megszüntetését.

A cél, hogy egy nagy léptékű közhasználatú park jöjjön létre az ingatlanon. A helyi szabályozási terv szerint a 4 hektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség. A teljes terület felén közparkot kell létesíteni, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet kell biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés