ACNEWS

Lebukott a háziorvos: ezer alkalommal fogadott el hálapénzt

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Egy Pest vármegyei településen praktizál az a háziorvos, aki jópénzért nyakra főre írta fel a vényköteles nyugtatókat. [Ha ráiszol, a ’mennyben’ érzed magad.]
Hirdetés
Ad image

Vesztegetés gyanúja miatt szállta meg a rendőrség az orvos pácienskörébe tartozó házaspár otthonát. Elég volt a keresetkiegészítéshez egyetlen házaspár is. Az alkalmakként átadott ezresek fejében a vénykötelesek gyógyszerekből adható mennyiség többszörösét (3-8 doboz) írta fel az 54 éves férjnek, valamint 49 éves feleségének. Az ügyleteknél jelen lévő 59 éves asszisztens sem mardt ki a buliból.

A nyomozók szerint az elmúlt közel másfél évben az orvos közel ezer alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak. Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás, amiknek mind megvolt a hálapénzbeli honorálása.  

A vármegyei rendőrség a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rendőrség szerint erős a gyanú, hogy a nyomozás előrehaladtával a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog, ahogyan az orvos által elkövetett vesztegetés elfogadásának száma is.

(police.hu)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés