ACNEWS

Lebukott a pofátlan doki: átutalással kérte betegeitől a hálapénzt

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
4 millió forint hálapénzt kért és kapott betegeitől egy Vas vármegyei főorvos asszony, végrehajtandó börtönbüntetés vár rá.
Hirdetés
Ad image

Nem tudott leállni az osztályvezető doktornő, aki 10 éven át elvárta és el is fogadta a hálapénzt a betegeitől. Most lebukott. A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetéssel vádolja.

A vádirat szerint az orvos „csak” 2013 márciusa és 2022 októbere között az irányítása alatt lévő osztályon kezelt 23 betegtől és hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

Cserébe az általa vezetett osztályon biztosította az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg elhelyezését. A vádirat szerint a doktornő a kórház orvosi szobájában vagy irattárában, illetve egy parkolóban vette át a pénzt. De átutalással is lehetett fizetni neki. Aminek persze nyoma maradt.

A Vas Vármegyei Főügyészség a doktornővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés, pénzbüntetés, orvosi foglalkozástól eltiltás, közügyektől eltiltás kiszabását és a több mint négymillió forint elkobzását indítványozta. Az ügyben a Szombathelyi Törvényszék hoz ítéletet -írta az ügyészség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés