ACNEWS

Lecsapott a karma – Eszenyi Enikő mégsem léphet színpadra

Elmarad a nagy visszatérés, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő szombatra tervezett premierje. Enikő tegnap próba közben a színpadon törte ki csuklóját.

Hirdetés
Ad image

Elmarad a nagy visszatérés, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő szombatra tervezett premierje. Enikő tegnap próba közben a színpadon törte ki csuklóját.

Sokan ledöbbentek és pár színésztárs nem örült, amikor kiderült, hogy három évvel a Vígszínházban történt botrány után Eszenyi Enikő főszerepet kapott a budapesti Játékszín Csodálatos vagy, Júlia című darabjában.

Nem csak számos megalázott pályatársnak nem tetszett ez a visszatérés, a sors is így akarta. Tegnap a fotóspróbán baleset történt. Az egyik jelenetnél a színésznő egy teniszütőt lóbált, majd a következő pillanatban véletlenül ráesett a saját csuklójára. Akkor a mentők egyből ellátták a kezét a színház pedig mindenkit biztosított arról, hogy miután ellátták a színésznőjüket, visszatér a próbára és minden folytatódik. Mindezt egy közeli ismerőse is megerősítette akkor az AcNewsnak.

„Sok-sok éve ismerem Enikőt, és amilyen makacs, már csak azért is megtartja az előadásokat. Szó sem lehet arról számára, hogy egy hónap halasztást kérjen, ő ennél sokkal hiúbb. Biztos vagyok benne, hogy semmiben nem fogja ez a törés befolyásolni a munkáját, maximum beleépíti a darabba és elvicceli. Valószínűleg azzal a kezével nem fog tudni majd gesztikulálni, de mindenképp meg fogja oldani, ha nincsenek elképesztően nagy fájdalmai.”

Egy csuklótörés viszont nem vicc, így lapunk felkereste a Játékszín sajtóosztályát, hogy tényleg megtartják-e a szombati premiert, a válasz pedig több, mint elszomorító volt.

„Eszenyi Enikő szilánkos csuklótörést szenvedett, sérülését szerda este operációval állították helyre. Állapota kielégítő, ám a február 25-re tervezett, Szikora János rendezésében készülő Csodálatos vagy, Júlia! bemutatóját nem tartják meg a hétvégén. A színház újratervezte a március-áprilisi műsorrendet, az elmaradó előadásokat májusban és júniusban pótolják – addig többek közt a Menopauza című produkciót játsszák a szabaddá vált estéken. A Maugham regénye alapján íródott Csodálatos vagy, júlia! premierjét május elejére tervezik. A közönség az új időpontokról és az újonnan kitűzött előadásokról a színház online felületein talál részletes információkat” – írta a színház a közleményében.

Nagy érvágás lehet ez most a színésznőnek, hiszen alig várta már, hogy visszatérhessen a színpadra, és újra imádott fővárosában játszhasson. Remélte, hogy alakításával némileg enyhítheti az elmúlt években kialakult negatív véleményt magáról, de az ok-okozat sajnos közbeszólt…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés