ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ledarálta Csehországot a vihar: nincs áram, mentik az embereket

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Több mint 60 ezer háztartás maradt áram nélkül, volt, Sirola Niva falucskából 40 embert menekítettek ki a katasztrófavédők.
Hirdetés
Ad image

Valósággal ledarálta Csehországot az évszázad vihara, már 60 ezer háztartásban nincs áram, van. miközben Sirola Niva faluból menekítik az embereket. A legsúlyosabb a helyzet a Németországgal határos Usti nad Labem északnyugati közigazgatási régióban. Ott több mint húszezer háztartásban ideiglenesen nem volt áram, mert az erős szélben fák dőltek a felsővezetékekre. A hírt a CTK hírügynökség tette közzé az energiaszolgáltatók közleményére hivatkozva.

A Cseh Köztársaságot és a szomszédos Lengyelországot heves esőzések sújtják, számos folyó és patak szintje megemelkedett, egyes területekről áradásokról érkeztek jelentések. Eközben a Prágától mintegy 50 kilométerre délre fekvő Visnova falut az elárasztott utak miatt csak nehéz terepjáró tűzoltóautóval lehetett megközelíteni. A viharok a vasúti közlekedést is érintették, a kidőlt fák több vonalat is elzártak – idézte az atv az MTI-t.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés