ACNEWS

Lefoglalták a tűzijátéktermékeket – 150 ezer forint pénzbüntetést is kaphatnak

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai három helyszínen foglaltak le tűzijátéktermékeket, még jóval szilveszter előtt.

 

Hirdetés
Ad image

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai három helyszínen foglaltak le tűzijátéktermékeket, még jóval szilveszter előtt.

 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai 2021. december 15-én egy közúti igazoltatás alkalmával vizsgálták át a járművezető személygépkocsijának csomagterét, és abban több mint tíz kilogramm mennyiségű tűzijátéktermékre bukkantak, amelyek birtoklása tilos. 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének munkatársai egy népszerű közösségi oldalon közzétett hirdetés nyomán tartottak ellenőrzést a profil tulajdonosának leveleki ingatlanában 2021. december 29-én. Az intézkedés alá vont férfi udvarán parkoló gépkocsijában a rendőrök közel tíz kilogramm mennyiségű tűzijátékterméket találtak, amelyeket engedély nélkül kínált eladásra az interneten.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2021. december 29-én szomszédvita miatt intézkedtek egy nyíregyházi ingatlanban, és a lakóház teraszán 1732 darab pirotechnikai terméket találtak, amelyeket az ott lakó engedély nélkül árusított.

A rendőrök a szabálysértés elkövetőivel szemben, –akik 150.000 forintig terjedő pénzbírság kiszabására számíthatnak- eljárást kezdeményeztek, a pirotechnikai termékeket lefoglalták.

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. Tájékoztatjuk továbbá az állampolgárokat, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon – az év minden időszakában – továbbra is tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtoklását és felhasználását. A szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki” – hívták fel a figyelmet a police.hu-n.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés