ACNEWS

Lelkészek a gáton: Tímea a kislányával harcolt a Duna ellen

Fotó: Vojtilla Tímea
Fotó: Vojtilla Tímea
A szcientológusok önkéntes lelkészei az első naptól a gáton vannak, ha épp nem homokzsákot pakolnak, akkor vizet, ételt osztanak.
Hirdetés
Ad image

Miközben egész Budapest aggódva figyelte az évtized áradásaként  emlegetett özönvizet, helyi civilek is hajnalba nyúlóan erősítették a gátakat, köztük a szcientológia önkéntes lelkészei is. Ahogy az ukrán háború kirobbanásakor azonnal elindultak a határra, most az árvíz idején is az elsők között siettek a gátakra. Ha kellett, védműveket építettek, javították a gátakat, szivattyúzták a vizet.
„Minden nap reggeltől estig pakoltuk a homokzsákot, építettük a gátat, ha kellett, éjszakába nyúlóan is. Emellett ivóvizet, szendvicseket és snack kolbászt vittünk a partra a dolgozóknak. Közülük többen a gyerekeiket is kivitték az iskolai tanítás után” – mesélte az AcNews-nak Vojtilla Tímea az Önkéntes Lelkészek vezetője.

Vojtilla Tímea és kislánya már 2013-ban is a gáton küzdött a Duna ellen Fotó: Facebook

Tímea már 2013-ban az akkor hároméves kislányával együtt vett részt az árvízi védekezésben. Akkor egy kis játéklapáttal lapátolta a homokot a zsákokba. Most 14 éves gimnazistaként már iskolatársait is elhozta magával. Homokkal töltötték a zsákokat, szendvicseket készítettek vagy osztották az ásványvizet.

„Számunkra nincs jelentősége a társadalmi, politikai vagy vallási hovatartozásnak. Különösen akkor, amikor segítségre van szükség. Büszkén vettünk részt ebben a példátlan összefogásban, hogy megóvjuk az emberek otthonait a természet erejével szemben – mesélte Tímea. Aki a tetőzés után sem áll le. Mint mondta, társaival folytatják a munkát az árvíz által okozott károk elhárításában is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés