ACNEWS

Lelőtte a sportlövész a szomszédja udvarát őrző kutyát

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Fotó: Pixabay / Illusztráció
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, az ügyészség pénzbüntetéssel sújtaná a kegyetlen sportolót.
Hirdetés
Ad image

„Vérlázító, hogy a gazdája udvarán játszó, védtelen és ártalmatlan házőrzőt a szomszéd egyszerűen lepuffantja. És felháborító, hogy ilyen olcsón megúszhatja, hiszen nem véletlenül, hanem szándékosan lőtt a kutyára. Azt pedig az ügyész is pontosan tudja, hogy a pénzbüntetésnek nincs, csak a börtönbüntetésnek visszatartó ereje” – nyilatkozta az AcNews-nak Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány vezetője.

Az állatvédők nem értik, hogy úszhatja meg ennyire olcsón a tettét a szomszéd telkére lövöldöző, 39 éves kutyagyilkos. Gácser Zsuzsanna, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu-nak elmondta, a vádirat szerint a férfi hobbiból sportlövészettel foglalkozott, és rendszeresen tartott lőgyakorlatokat a telkén. Onnan lőtt rá a szomszéd udvarán lévő 3 éves kutyára. A lövés súlyos sérülést és szenvedést okozott a vétlen házőrzőnek, amibe az belepusztult.

A férfi azzal magyarázta tettét, hogy úgy látta, hogy viaskodnak a szomszédja telkén lévő kutyák. Ő csak szét akarta őket választani. A Székesfehérvári Járási Ügyészség állatkínzással vádolja a bűnösségét beismerő lövöldözőt. Akire az ügyész csupán pénzbüntetést kért. Ez azt jelenti, hogy a bíróság ennél súlyosabb büntetést nem szabhat ki a lövöldözőre. Remélhetőleg a tragikus sorsú kutya gazdája nem hagyja ennyiben a dolgot, és a bíróságon a gatyáját is leperli majd a kegyetlen kutyagyilkosról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés