ACNEWS

Lelőttek egy 3 éves kislányt az izraeli katonák – VIDEÓ

Fotó. Illusztráció / Pixabay
Fotó. Illusztráció / Pixabay
Tragikus incidens is történt az izraeli had Hamász elleni harca során. Az izraeli katonák véletlenül megöltek egy hároméves palesztin lányt a ciszjordániai határátkelőnél.  
Hirdetés
Ad image

Vasárnap volt pontosan három hónapja, hogy a Hamász áttört a határon, és több száz izraelit lemészárolt. Ekkor történt a tragédia.

Egy autósofőr megpróbált elgázolni egy izraeli katonát a Kelet-Jeruzsálemből a megszállt Ciszjordánia felé vezető határátkelőhelyen. Katonatársai rálőttek az autóra, és lelőtték annak mindkét utasát.

Ám véletlenül lelőttek egy hároméves palesztin lányt, aki egy másik járműben utazott – jelentette az AP ügynökség. „A terroristák elleni lövöldözés során eltaláltak egy kislányt, aki egy másik járműben utazott az átkelőnél” – tájékoztatott a rendőrség. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

A rendőrség közzétett egy videót, amely szerint az a pillanat látható, amikor az autó megpróbált áthajtani az átkelőn.

A határőrök egy fehér kisteherautót ellenőriztek, és éppen elengedték, amikor egy másik fehér személyautó cikázott és megállás nélkül haladt át az átkelőn közvetlenül a furgon mögött. A határőrök az autó után futottak és lőttek. A megölt lány abban a furgonban volt, amelyik először haladt át az átkelőn – írja a The Times of Israel (ToI).

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint eddig 330 palesztint öltek meg izraeli erők Ciszjordániában a Hamász október 7-én végrehajtott határon átnyúló támadása óta.

Palesztin források szerint az izraeli katonai megtorlás áldozatainak száma a Gázai övezetben meghaladja a 22 800-at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés