ACNEWS

Lemond Kunhalmi Ágnes – ő ígérte ezt Gulyás Mártonnak

Kunhalmi Ágnes/Facebook
Kunhalmi Ágnes/Facebook
Kunhalmi megígérte Gulyás Mártonnak, hogy lemond, ha a pártja nem jut be az Európai Parlamentbe. "Ez a minimum" - mondta.
Hirdetés
Ad image

Az MSZP tagjai egy videót küldözgetnek egymásnak, amelyet az EP választások előtt Gulyás Márton készített Kunhalmi Ágnessel. A YouTube-on látható interjúban szóba került, hogy – kudarc esetén az MSZP társelnök lemond. Azóta kiderült: az EP szavazás eredményét tekintve Magyarország 20 éves EU-tagsága óta a mostani volt az MSZP legrosszabb szereplése.

Turistaként utaznak Brüsszelbe

„Mit vállalsz a szavazók felé, ha nem sikerül Tüttő Katának kijutni az EP-be? Beadod a lemondásod?” – kérdezte Gulyás Márton videó interjújában a választások előtt Kunhalmi Ágnestől. „Természetesen igen. Hát egy vesztes választáson ez a minimum – fogadkozott Kunhalmi. – De én azt gondolom, hogy ez meglesz, sőt, inkább 6 vagy 7 mandátumunk lesz„. Ehhez képest egy sem lett. Vagyis a szocialista Tüttő Kata, Gurmai Zita, Harangozó Gábor, Andor László, Bazin Levente mégsem utazik EP-s képviselőként Brüsszelbe. Hacsak nem turistaként.

„Nem is értjük Ági viselkedését, miért nem adta be rögtön a lemondását. Ez az elvárható és tisztességes magatartás. Míg Donáth Anna a szintén kudarccal szerepelt Momentum elnöke a választás másnapján lemondott a posztjáról, addig a szocialisták két társelnöke kivár” – fakadt ki az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő, a párthoz közeli informátora.

Nos, Kunhalmi vélhetően sokkot kapott a választási eredmények láttán. Mert a bukására csak négy nappal később reagált a Facebook oldalán.

Mi az, hogy rejtélyes útiterv?

„Az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul – írta az MSZP politikusa a Facebook oldalán. – Ezzel párhuzamosan nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet, hogy a jövőben hogyan és mivel tudom leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét. Fontos, hogy őszintén nézzünk szembe a problémákkal, okokkal, értsük meg részletesen a pontos eseményeket és a szavazótáborok mozgását. Mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak mi maradtunk nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon. Meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és azt is hiszem, hogy végre mélyebb változásra, új útitervre van szükségünk.” Hiába kerestük többször is Kunhalmit, hogy megkérdezzük: mégis milyen rejtélyes útitervre gondolt. Nem vette fel a telefont. Azonban a Facebook olvasói egyértelműen reagáltak.

„Ágnes kedves több elnök van az MSZP-ben mint ahány százalékos a párt. Önkritikát kellene gyakorolni és lemondani és elvonulni a politikából mert ami nem megy azt nem kell erőltetni…” – tanácsolta Ferenc.

„…Vége van Ági, VÉGE! A Magyar Szocialista Párt eljátszotta az utolsó esélyét…” – vélte Balázs.

„Kedves Ágnes, több mint egy évtizede keresik az utat, hogyan lehet képviselni a baloldali értékeket Magyarországon. És az eredmény egyre rosszabb a választok türelme elfogyott. Véleményem szerint le kellene vonni a következtetést és le kellene mondani” – tanácsolta Mária.

„Nem kéne semmilyen tisztújításra várni, egyszerűen le kéne mondani a társelnöki pozícióról és vállalni a felelősséget”- írta Roland.

„Horn Gyula 53% Kunhalmi 3%” – tette hozzá Dániel.

Kunhalmi Ágnessel a teljes Partizán interjú 1 óra 10 perc, 45 másodperckor indul.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés