ACNEWS

Lengyelország beintett Ukrajnának, nem szállít több fegyvert

Ukrajna jogi úton hadakozik három uniós országgal/fotó: Pixabay
Ukrajna jogi úton hadakozik három uniós országgal/fotó: Pixabay
Várható volt, hogy a Szlovákia, Magyarország és Lengyelország nem hagyja, hogy perrel megzsarolja Ukrajna.
Hirdetés
Ad image

Mindhárom ország csendesen kérte Ukrajnát, fogadja el, hogy a saját gazdáik érdekében nem engedhetik be országukba az ukrán gabonát. Azonban az oroszokkal harcban álló ukránok perrel fenyegetőztek és panaszt tettek az EU-nál. A lengyelek először csak emlékeztették Ukrajnát, hogy az országuk segít nekik. Hiába. Lengyelország most megelégelte ezt a mentalitást, és kemény válaszlépésre szánta el magát – írta a privatbankar.hu.

„Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának, ehelyett saját hadserege felfegyverzésére koncentrál majd – idézte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a Polsat Newsnak adott interjúját a Spiegel.

Hozzátette: a legmodernebb fegyverekkel szerelik fel hadseregüket, amely rövid időn belül Európa egyik legerősebb hadserege kell hogy legyen. A német lap szerint nem egyértelmű, hogy Morawiecki valóban a fegyverszállítások teljes leállításáról beszélt-e. Lengyel portálok a kormányfő kijelentését mindenesetre összefüggésbe hozták a gabonaszállítások ügyében kirobbant és egyre terebélyesedő ukrán-lengyel konfliktussal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés