ACNEWS

Lesz-e idén vénasszonyok nyara?

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A jelenlegi, kellemes időjárásról sokan azt hiszik, ez a vénasszonyok nyara.
Hirdetés
Ad image

Pedig annak nem most van itt az ideje, és a meteorológusok szerint jó eséllyel nem is lesz hozzá szerencsénk. Szeptemberben ugyanis egyre hűvösebb napok követt egymást.

Azonban a hónap végén, valamint októberben hazánktól keletre kialakulhatnak stabilabb anticiklonok, amelyek a Kaukázus vagy Oroszország térségéből száraz és enyhe levegőt szállítanak fölénk. Ez a 2-3 hetes időszak lenne a vénasszonyok nyara. Ebben az esetben nem is annyira a hőmérsékleten van a hangsúly, hanem azon, hogy még élvezhetnénk kicsit a nyugodt, napos időt.

A feltételes módot azonban a klímaváltozás indokolja, hiszen emiatt gyakorlatilag már nem is beszélhetünk tavaszról és őszről. Éppen ezért idén sem úgy alakul az időjárás, ahogyan kellene. Hiszen hiába van már szeptember még mindig a nyárra jellemző időjárási szituációról beszélhetünk. Igaz, hogy rövidülnek a nappalok és egyre hűvösebbek az éjszakák, napközben mégis 28-30 fok van – írja a 24.hu.

Molnár László meteorológus szerint az idei szeptember Magyarországon valószínűleg dobogós helyre kerül majd a valaha mért legmelegebb szeptemberek listáján. Ma ugyan még nem látszik, mit tartogat az elkövetkező egy hónap időjárása, de egyelőre mindössze 15-20 százalék az esélye annak, hogy idén tartós lesz a vénasszonyok nyara.

Egyelőre úgy tűnik, továbbra is a nyári időjárási tendencia lesz a jellemző. Ezt követően pedig, –valószínűleg október második hetének a környékén – egyik napról a másikra megérkezik a csapadékos, hűvös ősz. Hogy mindezek után lesz-e még nyarat idéző periódus, azt egyelőre nem tudhatjuk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés