ACNEWS

Letérdelt Maglód és Pilisjászfalu a felhőszakadást hozó viharban

Komoly fennakadásokat okoz a hajnali vihar, van, ahol most is szakad az eső/Fotó: Ripost olvasó
Komoly fennakadásokat okoz a hajnali vihar, van, ahol most is szakad az eső/Fotó: Ripost olvasó
Irgalmatlan vihar csapott le hajnalban országszerte, a brutális felhőszakadás villámárvizeket okozott több településen.
Hirdetés
Ad image

Hajnal óta a belvíz az úr több településen. Több hullámban, rendkívül heves felhőszakadás csapott le országszerte. A lezúduló esőt nem tudták elnyelni a csatornák, az vízelvezető árkok. Pilisjászfaluban és Maglódon már a víz az úr – adta hírül a Ripost. Van, ahol térdig áll a víz, sok helyen az emberek nem tudnak kimenni a házakból sem.

Mint azt az AcNews megírta, ma hajnalban kegyetlen felhőszakadásra riadt az ország. Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Pápán, Hatvanban, Sopronban, Budapesten most is szakad, de Ajkán és Agárdon is megszenvedték a nagy éjszakai esőt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés