ACNEWS

Levágták a 49 éves anya orrát, mert állandóan szipogott

foto: illusztráció / pixabay
foto: illusztráció / pixabay
A háromgyermekes anyának el kellett távolítani az egész orrát. Most mágneses protézist visel. Rákot diagnosztizáltak nála.
Hirdetés
Ad image

Az anya azt állítja, hogy az orvosoknak nem kellett volna eltávolítaniuk az egész orrát, ha korábban észrevették volna a rákot. A kórházi időpontjait hatszor törölték. Végül Lisa Mercernél orr-rákot diagnosztizáltak.

A háromgyermekes anyukának az orra eltávolítása után még 30 sugárterápiás kezelésen kellett átesnie. Szerencsére a rákja nem tért vissza. Arra kéri a hozzá hasonló tünetekkel küzdőket, hogy törekedjenek alaposabb kórházi kivizsgálásokra.

„A teljes orrmetszésem nagyban megváltoztatta az életemet. Az orrprotézis nem zavar, akár hiszik, akár nem. Csak örülök, hogy élek.” – mesélte a nő.

2021 januárjában kezdte tapasztalni a tüneteket. Amikor azok nem szűntek meg, felhívta háziorvosát. Miután nem tudott személyesen időpontot kérni, telefonon egy fertőzést diagnosztizáltak nála. Antibiotikumos orrspray-t kapott. Lisa azt mondta, hogy egy hónapig használta ezt a gyógyszert, de nem segített. Még két alkalommal visszatért háziorvosához, de csak egy másik orrspray-t adtak neki, hogy próbálja ki azt.

Amikor szórványosan orrvérzést kapott, és az arca bal oldala elzsibbadt, Jelentkezett magánkonzultációra egy szakorvoshoz. CT-vizsgálatra küldték, ahol elmondták, hogy fertőzés van az orrnyergében. Erre újabb tisztítószert és szteroid spray-t adtak neki, hogy próbálja ki azt is.

A problémák nem szűntek, az orra váladékának a szaga is elviselhetetlen volt. Néhány hónap múlva újabb telefonhívást kezdeményezett egy szakemberrel. Akkor helyzeték kilátásba a kamerás vizsgálatot, de azt hatszor lemondták. Csak nyolc hónappal később került rá sor. Az orra formája addigra teljesen eltorzult.

Amikor végre megvizsgálták, rákja harmadik stádiumra romlott. Két műtéten esett át, hogy eltávolítsák a daganatot az orrából. Sajnos mindkét műtét sikertelen volt. Ezután egy nyolcórás műtéttel el kellett távolítani az egész orrát. Ezt az eljárást csak ritkán végzik el, évente csak kétszer kerül erre sor a kórházban.

Most mágneses orrprotézist visel, amelyet naponta legalább háromszor tisztít. Egy-két évente cserélnie kell, de azt mondja, örül, hogy él, de sok időbe telt, míg megszokta – írja a mirror.co.uk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés