ACNEWS

Licitháború dúl egy Beatles-lemezért: egy autó árába is kerülhet

Beatles kislemez / Fotó: rrauction
Beatles kislemez / Fotó: rrauction
Valóságos licitháború indult egy 62 éves Beatles kislemezért. Tegnap este 8,8 millió forint volt a legmagasabb ajánlat.
Hirdetés
Ad image

Valóságos háború alakult ki egy majdnem 62 éves Beatles lemezért az amerikai RR Action aukciósház oldalán. A szóban forgó bakelit azért különleges, mert ez a legendás zenekar első kislemeze, a „Love Me Do/PS I Love You”, amelyet még 1962. október 5-én rögzítettek és a zenekar mind a négy tagjának az aláírása szerepel a B oldali címkén. A vinyl-ért pedig vérre menő küzdelem folyik. A Krone információi szerint tegnap este 8 órakor a licit 24 760 dollárnál (8,8 millió forint) járt.

Az aláírások egyébként a megjelenés után mindössze egy nappal kerültek rá a lemezre, amikor egy félórás dedikálást tartottak a Cheshire megyei Widnes kisvárosában. Bár a kislemez mindössze a 17. helyig jutott az angol slágerlistákon, ez alapozta meg a Beatles későbbi eget rengető sikereit. Érdekesség, hogy az albumot 1962. szeptember 4-én és 11-én rögzítették az ötödik tagként is ismert George Martinnal. A producer azonban tartott Ringo Starrtól, miután a férfi csak 1 hónappal korábban csatlakozott a zenekarhoz. Ezért a számokat felvették Andy White-tal is, ami alatt Ringo csak a tamburinon játszott. Azonban az EMI lemezkiadó először a Starral felvett változatot adta ki. Csak az áprilisi újranyomáskor használták föl a White által rögzített számokat. Éppen ezért is annyira értékes ez az 1962. október 5-én kiadott lemez.

A 8,8 millió forint hatalmas összeg egy ilyen albumért, azonban koránt sem számít ritkaságnak. Olyan szinten nem, hogyha nem emelkedik a licit az elkövetkezendő időszakban rohamosan a 10 legdrágább lemez közé se fog bekerülni a „Love Me Do/PS I Love You”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés